13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Copilul de 2 ani a decedat

Gorj: Copilul de 2 ani a decedat

Medicii gorjeni nu i-au putut salva viaţa micuţului de 2 ani din satul Bâltişoara – comuna gorjeană Runcu, care a ajuns, luni seara, în stare foarte gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, după ce a fost găsit într-un pârâu din apropierea casei.
Luni seara, părinţii lui Dan Manasea (2 ani) au anunţat poliţia că fiul lor a dispărut. După două ore de căutări, copilul a fost găsit căzut în pârâul Bâltişoara. Fiind în stare foarte gravă, a fost transportat de urgenţă la UPU Târgu-Jiu, unde medicii l-au resuscitat mai bine de o oră, însă eforturile lor au fost zadarnice. Băieţelul a decedat, trupul neînsufleţit fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală (SML) Gorj, pentru efectuarea necropsiei.
Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, a declarat că o echipă din cadrul IPJ sub coordonarea unui procuror al Parchetului Local Târgu-Jiu efectuează cercetări în acest caz. Copliul a fost găsit în pârâul Bâltişoara, care se află la nici 200 metri de casa familiei Manasea: „O echipă din cadrul IPJ, sub coordonarea unui procuror, efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care copilul a plecat de acasă. De asemnea, se fac cercetări şi pentru a vedea dacă există vreo culpă a părinţilor. Trupul copilului a fost transportat la SML pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii”, a declarat Daniel Tică. La spital, înainte de a primi vestea că fiul ei a decedat, mama minorului a povestit că se afla în casă, alăptându-şi fiica de două luni: „Cred că a trecut o jumătate de oră de când l-a văzut ta-su şi când ne-am dat seama că nu mai este în curte. Era poarta deschisă şi probabil a ieşit fără să-l vadă nimeni. Eu eram în casă, îi dădeam să sugă celei mici. Am anunţat poliţia şi vecinii că a dispărut Dan şi am plecat să-l căutăm. Un vecin l-a găsit căzut în apă, dar nu ştiu dacă era cu capul sau cu tot trupul. Nu l-am văzut”, a spus Nicoleta Manasea, mama minorului decedat. Edilul comunei Runcu, Adi Câmpeanu, a fost cel care i-a adus pe părinţi şi pe micuţ la spital: „Sunt o familie decentă, liniştită, nu a făcut niciodată probleme. O să îi ajutăm să treacă peste această nenorocire”, a spus primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU