12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Scorpionii“ căzuţi la Cincu vor fi înmormântaţi astăzi

„Scorpionii“ căzuţi la Cincu vor fi înmormântaţi astăzi

Trupurile neînsufleţite ale celor trei caporali din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ Craiova, ucişi marţi, în urma exploziei unui proiectil în poligonul Cincu, au fost aduse acasă în noaptea de miercuri spre joi. Familiile a doi dintre militari, Marin Costea şi Constantin Buică, au depus ieri, după ora 17.00, trupurile lor la capela Bisericii Ungureni din Craiova.
Marţi, în timpul desfăşurării unui exerciţiu tactic cu trageri de luptă în poligonul Cincu, un proiectil a explodat în ţeava unui aruncător de 120 mm. În urma deflagraţiei, trei militari au murit pe loc – caporalii Marin Costea, Viorel Antonie şi Constantin Buică. Alţi trei militari, Dănuţ-Marian Florea, Claudiu-Constantin Vulpoiu şi Tudorică-Răzvan Plai, tot cu gradul de caporali, au fost răniţi în urma exploziei.
Potrivit datelor comunicate de MApN, caporalul Marin Costea, de 37 de ani, era căsătorit, avea doi copii şi a participat la mai multe misiuni externe, în Angola, Afganistan şi Irak. Caporalul Viorel-Cristinel Antonie, de 27 de ani, era căsătorit, avea doi copii şi a participat la două misiuni în Afganistan. Caporalul Constantin Buică avea 25 de ani, urma să plece în prima sa misiune în Afganistan în ianuarie şi stabilise data nunţii pentru anul viitor.
Familiile Costea şi Buică au rămas toată noaptea lângă militari în capela Bisericii Ungureni, urmând ca astăzi cei doi să fie înmormântaţi cu onoruri militare. Celălalt caporal care şi-a pierdut viaţa în poligonul de la Cincu, Viorel Antonie, a rămas la Malu Mare, unde va fi înmormântat tot astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII