12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateA început modernizarea Reanimării

A început modernizarea Reanimării

Clinica de Terapie Intensivă de la Spitalul de Urgenţă Craiova a intrat în reabilitare. Modernizarea va costa 782.000 de lei şi va îmbunătăţi mult condiţiile de îngrijire a bolnavilor.

Spitalul de Urgenţă Craiova va putea să asigure condiţii mult mai bune pentru îngrijirea bolnavilor de la Reanimare. De săptămâna trecută, au început lucrările de reabilitare a Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pe sectorul care funcţionează la etajul III. Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Urgenţă Craiova, în total patru saloane cu 30 de paturi, un oficiu alimentar, vestiarul, camera de gardă şi un depozit vor beneficia de igienizare, montarea unor rampe de distribuţie a fluidelor, reabilitarea instalaţiei termice, a celei sanitare, montarea de balustrade de inox şi înlocuirea tâmplăriei metalice cu tâmplărie PVC. „Unele dintre lucrări, cum ar fi înlocuirea faianţei, erau o necesitate, având în vedere actualele norme sanitare care interzic folosirea faianţei pentru placarea pereţilor“, a precizat ing. Radu Mantale, şeful Compartimentului Tehnic de la Spitalul de Urgenţă Craiova.
De asemenea, rampele care urmează să fie montate în saloane vor permite o distribuţie modernă şi rapidă a oxigenului şi a altor fluide necesare tratamentului bolnavilor prin prize rapide pentru oxigen, aer comprimat şi vacuum medical, prize electrice, prize de date, sistem de alarmare şi sistem de iluminare.

Saloanele vor avea detectoare de fum

Contractul pentru reabilitarea ATI de la etajul III a fost încheiat în 2009, dar lucrările au început abia acum, din cauza pandemiei de gripă nouă. Executantul este IZOTECH SRL din Craiova, care trebuie să termine lucrarea până la sfârşitul acestui an. În caz contrar, o parte din finanţarea de 782.000 de lei s-ar putea pierde. Predarea lucrării la termen este însă destul de greu de realizat. Pentru că Reanimarea nu poate fi închisă, saloanele trebuie să fie reabilitate pe rând. În prezent, se lucrează la salonul de politraumatisme, iar bolnavii care ar fi trebuit să fie internaţi aici au fost mutaţi în alte saloane de la etajele III şi IV.
În paralel cu reabilitarea, în saloane vor fi montate şi detectoare de fum, pentru protecţia împotriva incendiilor. Conducerea spitalului intenţionează să facă anul viitor acelaşi gen de modernizare şi pentru Reanimarea cu 25 de paturi de la etajul IV. „Deocamdată, este în curs de licitare proiectul şi sperăm ca anul viitor să primim fonduri pentru execuţie“, a menţionat Radu Mantale.
Tot la Spitalul de Urgenţă va începe în această săptămână şi reabilitarea subsolului tehnologic, lucrare în valoare de 921.000 de lei, cu finanţare de la Ministerul Sănătăţii. Executantul va fi firma COMIR SRL Craiova, care a fost desemnată în urma unei licitaţii să se ocupe de modernizarea canalizării.
Lucrări de modernizare la subsolul tehnologic s-au efectuat şi în anii trecuţi, dar la instalaţiile de apă rece, apă caldă şi încălzire. După modernizarea canalizării vor mai rămâne de refăcut instalaţiile electrice şi de gaze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU