14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMasterplanul de apă, la aprobat

Masterplanul de apă, la aprobat

Craiova este tot mai aproape de cele 43 de milioane de euro destinate realizării unor reţele de alimentare cu apă şi de canalizare.

Proiectul face parte dintr-un masterplan conceput pentru tot judeţul Dolj, în valoare totală de 170,4 milioane de euro, cel mai mare de acest fel din ţară. Potrivit Direcţiei Generale AM POS Mediu, aplicaţia de finanţare aferentă proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj“ este finalizată. „Consiliul Local Craiova urmează să aprobe un plan anual al evoluţiei tarifelor, care va fi transmis la POS Mediu Craiova şi la consultat, împreună cu toate celelalte hotărâri ale noastre prin care au fost aprobate studiile de fezabilitate, avizele şi deciziile Adunării Generale a Acţionarilor de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară «Oltenia» referitoare la cofinanţare şi indicatori“, a spus viceprimarul craiovean Teodor Sas. Dintre toate aceste cerinţe, singurele care mai trebuie îndeplinite sunt hotărârea Consiliului Local Craiova, pentru aprobarea planului evoluţiei tarifelor, care urmează să fie aprobată pe 15 noiembrie, şi cea a conducerii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Oltenia“, prin care se va aviza respectivul plan.

Canalizarea, de trei ori mai scumpă în 2014

Potrivit analizei cost-beneficiu elaborată de consultantul proiectului, în 2014 tarifele practicate de operatorul regional Compania de Apă „Oltenia“ SA va trebui să se situeze la 2,39 lei pentru un metru cub de apă livrată şi 1,67 lei pe metru cub de apă uzată pentru toate localităţile beneficiare. Se va înregistra o diferenţă semnificativă la canalizare în mai toate localităţile, pentru care în prezent se plătesc 0,51 – 0,52 lei pe metru cub. Tarifele la apă vor creşte cel mai mult la Călăraşi şi Băileşti, de la 1,90 lei pe metru cub la 2,39 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS