19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Grevă spontană la "Carol", Grupul Școlar "Traian Demetrescu" și Liceul "Ștefan Odobleja"

Craiova: Grevă spontană la „Carol”, Grupul Școlar „Traian Demetrescu” și Liceul „Ștefan Odobleja”

Profesorii de la Colegiul Naţional "Carol I", Grupul Școlar Industrial Alimentar „Traian Demetrescu” și Liceul „Ștefan Odobleja” au refuzat în această dimineaţă să intre la orele de curs, fiind nemulţumiţi de faptul că le-au fost reținute din salarii diverse sume care să acopere o parte din indemnizația de concediu primită integral în vară.
„Oamenii au întrerupt lucrul voluntar pentru că sunt nemulțumiți de faptul că au luat salariile diminuate cu 50 sau 70 la sută. Au primit, în vară, indemnizația de concediu integral, iar acum Primăria vrea să se rețină acești bani în mod ilegal, numai în baza unor adrese date de viceprimarul Mărinică Dincă. Legal, ar trebui să li se rețină cel mult o treime din veniturile pe care le au”, a declarat Constantin Rada, președintele Federației Sindicatului Libere din Învățământ, filiala Dolj.
Reprezentanții Primăriei Craiova susțin că aceste decizii emise de municipalitate sunt legale. „Deciziile sunt perfect legale și nu dorim să comentăm pe marginea acestora”, a declarat Carmen Licu, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.
Liderul sindical Constantin Rada a mai afirmat că are informații că joi cadrele didactice de la alte unități de învățământ craiovene vor intra în grevă. „Am informații că mâine nu vor intra la ore profesorii de la școlile nr. 21, nr. 23, dar și de la Grupul Industrial George Bibescu”, a susţinut Constantin Rada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII