17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 5.000 de cereri pentru ajutorul de încălzire în Târgu Jiu

Peste 5.000 de cereri pentru ajutorul de încălzire în Târgu Jiu

Peste 5.000 de persoane din Târgu Jiu au depus cereri pentru a beneficia de ajutorul de încălzire de la începutul perioadei de primire a solicitărilor, respectiv 18 octombrie, şi până în prezent. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, Ramona Evulescu, a declarat că zilnic se depun cereri la centrele pentru primirea solicitărilor respective.
„Zilnic vin oameni şi depun cereri deoarece veniturile au scăzut în ultima perioadă şi acum se încadrează mai multe persoane în criteriile stabilite de lege. Nu sunt oameni în oraş care să aibă iahturi sau terenuri de suprafaţă mare. Cei mai mulţi care depun cereri sunt săraci şi cu venituri reduse. Se depun în permanenţă, astfel încât cei care intră în şomaj sau cei cărora le scad veniturile să poată solicita oricând ajutor, dar vor primi banii doar de la data depunerii cererii. Numărul este aproximativ acelaşi cu cel înregistrat anul trecut în aceeaşi perioadă. Numărul total al cererilor depuse îl va depăşi pe cel înregistrat anul trecut, de 11.000, dat fiind că a crescut numărul persoanelor cu venituri reduse“, a menţionat Ramona Evulescu.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu Jiu, una dintre problemele cu care s-au confruntat salariaţii Direcţiei de Asistenţă Socială a fost faptul că unele persoane care au venit să depună cereri nu ştiau să scrie. Majoritatea solicitanţilor cu probleme la completarea cererilor au fost de etnie romă. Problemele au apărut nu numai în momentul în care li s-a cerut să completeze documentele necesare, dar şi când au mers să realizeze copii de pe actele necesare, întrucât nu ştiau ce reprezintă unele din actele respective.
„Sute de persoane vin zilnic să depună acte. Au fost destul de multe cazuri care ne-au dat de furcă, pentru că potenţialii beneficiari nu ştiau să scrie. Am fost nevoiţi să facem noi şi activitatea aceasta, deşi nu eram obligaţi. A fost vorba de persoane adulte care nu ştiau să scrie, şi să completeze, pentru că ar fi fost mai uşoară munca noastră“, a declarat una dintre angajatele Direcţiei de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS