12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: Victoria pandurilor, furată de arbitri !

Fotbal: Victoria pandurilor, furată de arbitri !

Rapid Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 1-1

Stadion “V. Stănescu”, spectatori 6.000

Au marcat: Cassio ‘8 / Voiculeţ ’18

Rapid: Coman – Rui Duarte, Marcos Antonio, Glauber, Ezequias – S. Frunză (’46, Roman), C. Lazăr, Spadacio, Cesinha – Herea (’46, Sburlea) – Cassio.

Antrenor: Marius Şumudică.

Pandurii: Mingote – Matei, Viera, Chiricheş, Cardoso (’66, Orac) – Pintilii – Băcilă, Voiculeţ, Hidişan (’66, Vranjkovic), Grecu – I. Iordache (’70, Stromajer).

Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Rui Duarte, Spadacio, Coman / Cardoso, Băcilă, Matei, Vranjkovic, Mingote.

Au arbitrat: M. Drăgănescu – B. Velicu, V. Marinescu.

 

Pandurii a fost oprită de arbitri să câştige în Giuleşti, asistentul Bogdan Velicu anulând două goluri valabile gorjenilor iar centralul Mugurel Drăgănescu nu a acordat un penalty clar la Orac.

 

Cristi PEPTAN

 

Favorită în Giuleşti, Rapid a confirmat calculele hârtiei şi a deschis scorul la prima fază fixă a jocului. Herea a executat un corner, Glauber a sărit fals iar Cassio a catapultat balonul în poartă din şase metri (‘8, 1-0). Pandurii a reacţionat formidabil şi a dominat autoritar până la pauză. Cu jucători tehnici şi mobili de la mijloc în sus, oltenii au pus imediat probleme la poarta lui Coman. Ilie Iordache a dat primul semnal, însă nu a ajuns la minge în careul Rapidului. Trecut şi prin Giuleşti în primăvară, Iordache, folosit ca vârf împins, a centrat excelent, dar Băcilă a deviat prea uşor şi Coman a reţinut. Robocop” nu a mai avut ce face însă în minutul 18 când Voiculeţ, după un un-doi involuntar cu Marcos Antonio a şutat fantastic la colţul lung de la marginea careului, readucând egalarea (’18, 1-1). Oaspeţii au fost foarte aproape de a prelua conducerea câteva minute mai târziu. Pintilii a reluat cu capul din centrul careului, dar Coman a salvat cu o paradă de excepţie în lateral, Iordache fiind blocat in-extremis. Pandurii a continuat să domine şi să rateze, Spadacio respingând de pe linia porţii un balon trimis cu capul de Chiricheş în urma unui corner (‘23). Rapid a contat la porta lui Mingote numai din faze fixe. Viera l-a blocat pe Frunză şi din corner Cesinha a reluat cu capul, Mingote având un reflex salvator care a păstrat egalitatea (‘36).

 

Ce furt !

 

Chiar dacă Marius Şumudică a făcut două schimbări la pauză tot pandurii au deţinut controlul. Doar Spadacio din lovitură liberă laterală l-a încercat pe Mingote, lusitanul respingând din vinclu (‘60). Şi Grigoraş a fost obligat să schimbe şi nou intratul Orac a fost aproape de gol. Băcilă a centrat din dreapta, Orac a preluat, a pivotat pe lângă Marcos Antonio rapidistul l-a tras clar de tricou în momentul şutului, dar Mugurel Drăgănescu nu a văzut nimic, lăsând faza să continue. Şi Pandurii a beneficiat de clemenţa lui Drăgănescu, Cardoso fiind iertat de al doilea galben, brazilianul fiind şi schimbat imediat. Erorile impardonabile ale arbitrilor au continuat, ieşind la rampă asistentul Bogdan Velicu de această dată. În minutul 80, Vranjkovic a centrat pentru Stromajer iar slovenul a înscris, dar golul a fost anulat la semnalizarea lui Velicu deşi poziţia gorjeanului a fost corectă. Şi mai clar a fost golul din prelungiri al pandurilor. Băcilă a şutat de la marginea careului, Stromajer a deviat cu călcâiul şi Vranjkovic a înscris din poziţie regulamentară, dar tot degeaba. Acelaşi Velicu i-a oprit din nou pe olteni să se bucure. Coman i-a salvat şi el pe rapidişti în prelungiri la şutul violent al lui Băcilă şi Pandurii a plecat cu un punct din Giuleşti deşi merita toate cele trei puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU