12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrumul Mârşani - Celaru, o nouă investiţie a CJ Dolj

Drumul Mârşani – Celaru, o nouă investiţie a CJ Dolj

După o investiţie proprie a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj de aproximativ 2,1 milioane de lei, locuitorii din zona Mârşani – Celaru se pot, în sfârşit, deplasa fără probleme dintr-o localitate în alta.
Reprezentanţii CJ Dolj au inaugurat vineri tronsonul de drum de 4,2 km care face legătura între cele două localităţi. „Anul acesta am putut realiza doar două drumuri pe banii CJ, drumuri pe care oamenii le aşteptau de zeci de ani, şi anume cel care face legătura între localităţile Boureni şi Covei şi acesta, prin care am legat comunele Celaru de Mârşani, două localităţi din deşertul oltenesc, care cu siguranţă că în anii următori vor avea nevoie de susţinere puternică din partea statului pentru a putea fi împădurite astfel încât să revină la viaţa de odinioară. Asta deoarece, dacă nu vor fi făcute investiţii semnificative în acest sens, în următorii 20 de ani, clima din această zonă s-ar putea schimba“, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, care a explicat că reabilitarea acestui drum ar fi costat dublu dacă nu ar fi fost făcută prin Societatea de Drumuri şi Lucrări Publice (SDLP) aflată în subordinea CJ Dolj.  
 
Locuitorii comunelor Mârşani şi Celaru aveau nevoie de acest drum
 
Investiţia CJ Dolj în drumul care face legătura între cele două localităţi are o importanţă deosebită pentru membrii comunităţii din zonă. „Celaru începe să se ridice şi beneficiază de fonduri europene de aproape 2,5 – 3 milioane de euro şi, cu siguranţă, la începutul anului viitor, când se vor finaliza investiţiile, va arăta ca o comună care şi-a rezolvat problemele, o comună care altădată (prin localităţi că Marotinu) era cunoscută pentru obiceiurile de secol XV cu strigoi. Acum însă, prin acest drum, îi legăm la civilizaţie“, a spus Ion Prioteasa. Şi pentru locuitorii din Mârşani, unde locuiesc vestiţii constructori de care, căruţe şi trăsuri, era extrem de important acest drum. „Am făcut această investiţie ca un fel de premiu, mai ales pentru locuitorii din Mârşani care ne-au făcut o surpriză reuşind să pună la un loc 3.000 de hectare pe care le-au plantat cu pomi şi sunt hotărâţi să mai pună laolaltă alte terenuri pe care nu ar putea fi plantat nimic altceva“, a adăugat preşedintele CJ Dolj.
 
În 2010, CJ Dolj a făcut investiţii semnificative în infrastructura judeţului
 
Cele două drumuri finanţate din bugetul propriu nu sunt singurele investiţii în infrastructură făcute de CJ Dolj de la începutul acestui an. Cu banii luaţi dintr-un credit au fost finalizate drumurile de la Bratovoieşti, de la Galicea Mare la Izvoare, de la Braloştiţa, cele până la Mănăstirea Maglavit, la Mănăstirea Căciulăteşti şi Mănăstirea Sadova. „Am terminat drumurile europene 606, de la Craiova, la Breasta, la Predeşti până la limita cu Mehedinţi, şi drumul de la Craiova la Segarcea şi Cârna, ocolitoarea de la Pieleşti la Lăcriţa, la Coşoveni, Ghindeni, Malu Mare. Acum ne apucăm de licitaţia la drumul de la Zăval la Valea Stanciului. În materie de investiţii ne pregătim ca pentru anul viitor să ne implicăm mai mult în domeniul sănătăţii“, a precizat Ion Prioteasa.  

 Mircea Geoană: Dacă vrem să relansăm economia trebuie să investim în comune

La inaugurarea drumului Mârşani-Celaru a fost prezent şi Mircea Geoană, preşedintele Senatului României, alături de senatorul Lia Olguţa Vasilescu şi deputatul Ion Călin. „Dacă am învăţat ceva din criza economică sau ar trebui să învăţăm ceva este că, dacă vrem să relansăm economia, trebuie să investim în comunele din România. Şi trebuie investit mult şi repede“, a precizat Mircea Geoană cu această ocazie.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII