14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe primesc cereri pentru ajutoarele de căldură

Se primesc cereri pentru ajutoarele de căldură

Craiovenii pot ridica începând de joi, 14 octombrie, formularele cu cererea şi declaraţia pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri. Acestea vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor de către primărie, prin Direcţia de Protecţie şi Asistenţă Socială (DPAS). „După apariţia normelor de punere în aplicare a ordonanţei din 2003 modificată în 2006, am trecut la redactarea formularelor. Acestea pot fi ridicate chiar săptămâna viitoare. Beneficiarii pot să completeze pe loc aceste cereri şi, dacă au documentele necesare, pot depune chiar în aceeaşi zi şi dosarul. Este necesar ca potenţialii beneficiari să se documenteze înainte cu privire la noile modificări, pentru a nu face drumul degeaba“, a precizat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.                                           
Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pe baza cererii titularilor, însoţită de declaraţia pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, în care se specifică şi numărul de camere aferent locuinţei. La stabilirea numărului de camere, solicitantul va ţine cont de suprafaţa locuibilă, respectiv suprafaţa desfăşurată a încăperilor de locuit, care cuprinde dormitoarele şi camera de zi.
Faţă de anii trecuţi, acum, la stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure se vor lua în calcul veniturile de orice fel realizate de membrii familiei în luna anterioară depunerii cererii. Venitul maxim admis pentru acordarea sprijinului bănesc rămâne neschimbat, respectiv 615 lei pe membru de familie.
În privinţa plăţii ajutorului pentru încălzirea locuinţei s-a revenit la modalitatea de dinainte de 2009, adică se va acorda o singură dată pentru toată perioada sezonului rece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII