14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljul, campion la proiecte pe POS DRU

Doljul, campion la proiecte pe POS DRU

Judeţul Dolj este cel mai activ din punctul de vedere al finanţării obţinute pentru dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii acestuia, prin conectarea educaţiei şi învăţării cu piaţa muncii şi, implicit, creşterea ocupării forţei de muncă. „Până la această dată, OIRPOS DRU SV OLTENIA monitorizează la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia 34 de proiecte pentru cele cinci domenii majore de intervenţie şi pentru schema de ajutor de stat şi de minimis (din cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013), a căror valoare ajunge la 157.504.372,7 lei. 18 dintre acestea (adică aproape 53%) sunt în judeţul Dolj şi au o valoare de 95.955.923,23 lei“, a declarat Daniela Stănescu, ofiţer de informare şi publicitate în cadrul Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIRPOS DRU) SV Oltenia. Un număr foarte mare de proiecte au fost depuse şi în Olt (11), cu o valoare de 51.693.032 de lei, care este urmat de Vâlcea ca număr de proiecte (trei proiecte cu o valoare de 2.331.435 de lei). „Judeţele Gorj şi Mehedinţi au reuşit să implementeze câte un proiect, în valoare de 1.323.770,5 lei, respectiv 6.200.212 lei“, a adăugat Daniela Stănescu.

Seminar de
sprijin pentru
beneficiarii de finanţare nerambursabilă pentru resurse umane

Pentru a se asigura că aceste proiecte vor fi implemente corespunzător, joi, la Craiova, a avut loc un Seminar de sprijin pentru beneficiarii contractelor de finanţare nerambursabilă în cadrul Domeniilor Majore de Intervenţie (DMI) 3.1 („Promovarea culturii antreprenoriale“), 3.2 („Formare profesională şi sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii“), 5.1 („Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare“), 6.2 („Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii“), 6.3 („Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii“) şi pentru Schema de ajutor de stat şi de minimis din cadrul POS DRU. În cadrul acestuia, au fost prezentate instrucţiunile şi legislaţia specifică, aplicabilă acestor tipuri de finanţări, pentru a elimina eventualele greşeli ce pot apărea în implementarea unui proiect.
„Scopul seminarului a fost acela de a sprijini beneficiarii în implementarea proiectelor, astfel încât, la finalizarea acestora, să fie atinşi toţi indicatori propuşi, fiecare proiect să îşi realizeze obiectivele propuse şi rata de absorbţie a fondurilor să fie maximă pentru fiecare proiect în parte“, a precizat Petre Bogdan, ofiţer de informare şi publicitate în cadrul OIRPOS DRU SV Oltenia, organizatorul evenimentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU