5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZonă de agrement la Cârcea

Zonă de agrement la Cârcea

După câteva luni de muncă, lacul Cârcea a fost inaugurat sâmbătă, spre bucuria pescarilor, care încep să-şi vadă visul cu ochii. Ani întregi, balta din comună, înconjurată odinioară de pădure, a fost lăsată în voia sorţii. Acum, planurile prevăd ca aici să se dezvolte o zonă de agrement, cu peşte, spaţiu amenajat pentru grătare şi loc de plajă.
Lucrurile au început să prindă contur într-o şedinţă populară, unde vocile împătimiţilor „de fir“ şi a unuia dintre foştii primari ai locului s-au auzit mai tare decât celelalte. „Balta, hai să ne ocupăm şi de ea! Măcar barajul să-l facem, să nu ne mai fure peştele cei de la Preajba“. Heleşteul Cârcea arăta deprimant. Mai rămăsese doar un luciu de apă într-un colţ. În rest, îl năpădiseră buruienile, iar copacii dimprejur fuseseră tăiaţi, unul câte unul, după 1990. Din fericire, izvoarele naturale n-au secat. În total, erau vreo 2 hectare. „Acum, lacul se-ntinde pe 4,3 hectare, iar volumul final, după umplere, va fi de 34 de mii de metri cubi. S-a lucrat la drumul de acces, vom amenaja un spaţiu pentru grătare, foişoare şi altul pentru stat la plajă. De jur-împrejurul apei or să fie pomi, ca să avem şi umbră“, a descris locul primarul Valentin Pupăză. Alături de angajaţii SC TECOND SRL, firma care s-a ocupat de lucrări, au ajutat benevol şi oameni din comuna doljeană.
Apa va fi populată cu fitofag, caras şi crap. Pescarii însă se vor bucura de „firul întins“ abia din 2011, după sfârşitul perioadei de prohibiţie. Zona va avea pază, dar şi o taxă, care va fi mai mică pentru localnici. „Vom face în aşa fel încât, la Cârcea, oamenii să aibă confortul de la oraş, dar să plătească impozite de ţară“, a zâmbit primarul.
Costurile lucrărilor executate – amenajerea barajului, decolmatarea lacului, golirea de fund, deversorul şi podeţul, precum şi amenajarea drumurilor balastate – s-au ridicat la 261.658 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII