5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuitorii din Târgu Jiu au rămas fără apă

Locuitorii din Târgu Jiu au rămas fără apă

O avarie produsă în noaptea de luni spre marţi în Târgu Jiu a lăsat locuitorii oraşului fără apă la robinete.

Avaria s-a produs în jurul orei 4.00, în cartierul Lotrului. Echipele de intervenţie ale SC Aparegio SA lucrează pentru a remedia defecţiunea. În unele cartiere, apa nu curge deloc, iar în altele are presiune scăzută. „În cursul nopţii s-a spart conducta principală de alimentare cu apă a oraşului. Am pus în funcţiune sursele de rezervă de apă, dar presiunea este scăzută şi acest lucru va continua în următoarele 48 de ore. Spărtura din conductă are 800 mm în diametru şi muncitorii încearcă să remedieze avaria“, a declarat Ion Popescu, directorul Aparegio SA Gorj, operatorul judeţean de apă. „Societatea Aparegio transmite scuze târgujienilor pentru neplăcerile cauzate. Echipele de intervenţie fac eforturi pentru a remedia cât mai repede defecţiunea. Totodată, conducerea societăţii face apel la cetăţeni pentru o folosire restrictivă a apei în această perioadă, când presiunea va fi scăzută“, a spus Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu.

Cară apă cu găleata

Cetăţenii din zona Debarcader s-au trezit cu strada plină de apă: „Mă întreb cine plăteşte toată apa care este pe stradă, în loc să curgă pe conductele de alimentare? Vai de noi pe canicula asta fără apă!“, a spus Mioara Penciu. „Nici nu am cu ce să aduc apă, nici măcar nu ştiu dacă la ţâşnitorile din cartier este apă“, a mai spus o locatară din cartierul Debarcader.
„Autorităţile nu au fost în stare să facă nişte conducte rezistente, să ne asigure cumva apa. Noi ce facem acum? Este foarte greu să stai nespălat pe căldurile astea, nu poţi face nimic în casă. Acum s-a spart conducta, dar ni s-a oprit apa şi din cauza rău-platnicilor. O nebunie în zona asta de nord“, a spus Ionel Pascu. „O să car apă cu găleata. Am copil mic şi trebuie să am apă în casă“, a mai afirmat şi o tânără mamă.

Reţea veche de 30 de ani

Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, a declarat că reţeaua de alimentare cu apă are peste 30 de ani. „Conducta respectivă are peste trei decenii. Are 800 de milimetri în diametru şi a cedat. Sub presiunea apei a cedat şi asfaltul şi au fost inundate mai multe străzi. În partea de nord a oraşului a fost sistată apa, iar locuitorii din partea de sud au presiune scăzută la robinet“. Localnicii sunt foarte nemulţumiţi. „E dezastru aici! În zona asta, nimeni nu vine să vadă ce probleme sunt. Sunt bătrână şi bolnavă. Oare mai pot să car bidoanele cu apă? Plătim taxe la apă şi canalizare, iar ei nu sunt în stare să schimbe o conductă?“, a spus tanti Sanda, locatară a unui bloc de pe strada Lotrului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS