2,2 milioane de lei pentru panouri solare

Autori


După multiple „peripeţii“ administrative, contractul de lucrări de montare a panourilor solare la şapte centre medico-sociale din judeţ a ajuns la faza de semnare, a anunţat conducerea executivă a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj. Anunţat încă din luna ianuarie, proiectul de montare a unor instalaţii „verzi“ care ar reduce consumul de energie la unităţile medico-sociale din Dolj, în valoare de patru milioane de lei – sumă care provine de la bugetul de stat -, a fost întârziat din cauza procedurilor de achiziţie a lucrărilor. Prima licitaţie organizată de administraţia judeţeană a fost câştigată de firma Polystart din Craiova. Altă societate comercială din Bănie, SC Icmet, a reclamat procedurile de achiziţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), iar Polystart a replicat cu un proces în instanţă. Procedurile au fost reluate şi, potrivit vicepreşedintelui economic al CJ Dolj, Dan Mogoş, a doua licitaţie a fost câştigată tot de Polystart Impex SRL, însă, de data aceasta, nu au mai fost depuse contestaţii. În perioada următoare va fi semnat contractul pentru lucrări, adjudecat cu o ofertă de 2.205.000 de lei. Din această sumă, 2,2 milioane de lei reprezintă execuţia lucrărilor, costul întocmirii proiectului tehnic fiind de 5.000 de lei.

La centrele medico-sociale din comunele Cetate şi Sadova urmează să se monteze câte 12 panouri solare, la fel ca şi la unităţile din Melineşti, Bechet şi Amărăşti, iar la Brabova şi Pleniţa se vor monta câte opt panouri de captare a energiei solare.Comenteaza acum

6 Comentarii

 1. Polystop - Hotilor said:

  @GDS: cereti caietul de sarcini si veti vedea ca au anumite cerinte direct legate de Polystop…. si care numai si numai ei le pot indeplini… ABERATIII in general si nicidecum realitati… mai mult: au cerut anumite tipuri de autorizatii care nici macar nu sunt necesare….. dar care numai Polystop le avea…. si culmea au dat si un pret mare…. oare DE CE ??? ceva spagi sau ceva normal ????

 2. un tinar pensionar said:

  astfel de achizitii ar trebui investigate de politia economica si curtea de conturi, unde se scurg sute de mii de euro si nu se mai regasesc, umfla preturile la manopera din pix (sau duntr-un click ) imediat ca sa poata da diferite spagi ! Dar STATUL ROMAN scade pensiile .. asa stie el ca se redreseaza o economie .. cu scaderea pensiilor unor oameni care s-au dus zi de zi timp de 35 de ani la serviciu si pe fiecare luna au platit cotizatiile la stat in ideea ca la batrinete isi vor primi inapoi ce merita .. ! Asa isi trateaza Statul populatia !!! orice om fara nici un studiu economic isi da seama ca nu din pensii isi revine economia ci din actiuni care sa stopeze Achizitiile si licitatiile cu Caiete de Sarcini cu Dedicatie, chiar si pe e-licitatii sunt magarii, cu actiuni prin care sa scada mult economia subterana, aici politia economica ar trebui sa faca ceva, dar ea sta pe burta sa nu deranjeze pe baietii din partid… oricare pardid, ca toti sunt combinati, si cum Masoneria ii dirijaza pe majoritatea .. Stiti deviza Masonilor “Sa raminem noi elitele cei 5% si restul de 95% sa fie saraci si sa muncesca pe nimik pentru noi”.. daca ma uit atent si-ai cam atins obiectivele in Romania.
  Dar acest pamint e sfint si nu se stie cind ii loveste si ce-i loveste 🙂
  Politia economica, Curtea de Conturi ?? Mai existati ?? Reporteri tineti-va de capul lor sa mai si iese din birouri de la aer conditionat. Dati publicitatii rapoartele de activitate saptaminale si lunare ace acestor institutii sa stie ca cineva le urmareste activitatea ca sunt platiti cu sume uriase din contributiile noastre salarii de pesre 7000 (70 de mil), si noua ne taie pensia .. Dumnezeu sa va ajute pe fiecare dupa cum faceti VOIA Lui !

 3. VALI said:

  ESTE SALUTARA ACTIUNEA SI AR TREBUI EXPERIMENTATA PE MAI MULTE OBIECTIVE DIN MAI MULTE ZONE!

 4. eu said:

  Confirm cele scrise de Polystop. Inclusiv echipamentele utilizate aveau caracteristici tehnice pe care le putea indeplini un singur si unic importator.

 5. [email protected] said:

  asa cum la o licitatie de achizitie de utilitare conditia esentiala era sa aiba geamul din spatele soferului rabatabil [chestie inutila deoarece se bloca cu bula de la carlinga !!! ] asa si aici au cerut ceva ce se stia ca numai unul are….specific romanesc

 6. nico said:

  Unde sint panourile solare montate pe atitea blocuri de locuinte in timpul lui Ceausescu?Cei ridicati atita in slavi ca fac investitii,cind atitea panouri au fost distruse sau furate pt a imbuiba pe cei de la termoficare cu salarii mari si sporuri de-ti sta mintea in loc?

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 17 iunie 2010

Actualitate

» Craiova bordurată
» 2,2 milioane de lei pentru panouri solare
» Dinel Staicu, suspendat din funcţia de preşedinte al SIF Oltenia
» Un român a murit şi alţi doi au fost grav răniţi într-un accident în Bulgaria
» Glăvan, cercetat de Investigarea Fraudelor
» Firmele de construcţii dau în judecată primăriile pentru lucrările neachitate
» Dinel, puşcărie pe bani grei
» Comisia de învăţământ a Senatului propune învăţământ obligatoriu de 11 clase sau până la 18 ani
» Tir cu calorifere, încărcat cu… tutun

Local

» Depăşire fatală
» Percheziţii la palestinieni
» Arestări pentru infracţiuni cu carduri la nivel internaţional
» Proprietar în stare gravă după explozia apartamentului
» Grupul Roşianu, turnat de concurenţă
» Medici de familie cu permise de conducere a calculatorului
» Saună în saloanele Spitalului Judeţean din Turnu Severin
» Contex de vară, un târg cu preţuri de producător

Dolj

» Încălţăminte şi haine contrafăcute descoperite în vamă
» Protest pe macara
» Elevii pot să se distreze în Tabăra Săcelu

Gorj

» A furat bijuteriile unei tinere
» CJ Gorj nu vrea să preia spitalele cu tot cu datorii
» Două proiecte cu finanţare europeană pentru Gorj

Sport

» Ţicleni şi Sopot rămân la judeţ
» Stanca şi Păcurar, la Steaua
» Lansare de carte la Corabia
» De ce n-a venit Piţi
» Pandurul Cardoso, spre Universitatea
» Bute nu şi-a pierdut speranţa
» Stejarii au surclasat Argentina
» Tecău, Copil şi Gârd, victorioşi
» Kuzneţova, mai bună ca Sorana
» Dulgheru, Halep şi Niculescu au confirmat
» Încă o şansă de promovare
» Elveţienii au calmat „Furia roşie“
» Trei puncte pentru Chile
» Franţa caută primul succes la CM

Bani & Afaceri

» SIF 5, imună la condamnarea lui Staicu
» Investiţie de peste un milion de euro pentru aderarea la spaţiul Schengen
» Reţete de cheltuit corect fondurile
» Ultimul meu clopoţel
» Misiune contracronometru – SMURD

Magazin

» Horoscop
» Scurte ştiri
» Ridurile, o amintire!
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei

Opinii

» Nervii domnului Iliescu

Top