10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcord româno-american

Acord româno-american

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Craiova a încheiat la sfârşitul lunii martie un acord bilateral de cooperare în vederea promovării schimburilor de cadre didactice, doctoranzi şi studenţi cu Universitatea de Medicină Temple din Philadelphia, SUA. Potrivit conducerii UMF Craiova, prin acest parteneriat, ambele instituţii superioare de învăţământ vor avea de câştigat.
„Cele două instituţii vor putea efectua reciproc stagii şi activităţi de cercetare care vor da posibilitatea doctoranzilor, cadrelor didactice să participe la schimburi, seminarii, activităţi de cercetare, schimburi academice, stagii de practică de şase şi opt luni în SUA. Ne-a ajutat foarte mult pentru încheierea acestui parteneriat Eugen Brăiloiu, profesor asociat de farmacologie la Temple University, în America. Este prima oară când avem un acord cu o universitate de medicină din America“, a declarat prof. dr. Adrian Săftoiu, rectorul UMF Craiova.
Anul acesta, în cadrul parteneriatului încheiat cu universitatea americană, doi doctoranzi din UMF Craiova urmează să plece în schimb de experienţă în SUA pentru opt luni. Doctoranzii au fost selectaţi dintre cei 50 cu frecvenţă ai UMF Craiova. Aceştia vor primi o bursă de 3.700 de lei pe lună, vor avea posibilitatea să realizeze o parte din teza de doctorat în Statele Unite şi să publice lucrări în parteneriat cu americanii.
În ultimii doi ani, UMF Craiova a mai semnat peste 60 de parteneriate cu universităţi de medicină din Europa. Peste 100 de studenţi, doctoranzi şi cadre didactice de la Craiova au mers pentru o perioadă de şase luni în aceste centre universitare, în schimb de experienţă.
Temple University a fost fondată în 1884 de dr. Russell Conwell. Oferă o vastă pregătire în peste 300 de specializări în drept, medicină, stomatologie, arhitectură în Pennsylvania şi cele şapte campusuri universitare internaţionale din Roma, Tokio sau Londra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS