15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDelta ACM ’93 Bucureşti a intrat pe firul asfaltării DN 66

Delta ACM ’93 Bucureşti a intrat pe firul asfaltării DN 66

Firma VEGYEPSZER ZRT din Budapesta a transmis Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România o adresă din care rezultă că negociază cu SC Delta ACM 93 Bucureşti cesionarea contractului de reabilitare a Drumului Naţional 66 (Drumul European 79) Rovinari – Bumbeşti Jiu.

Ungurii care şi-au bătut joc de reabilitarea Drumului Naţional 66 Rovinari – Bumbeşti Jiu se află în negocieri avansate cu SC Delta ACM ’93 Bucureşti pentru a cesiona contractul de reabilitare a tronsonului de drum naţional lung de peste 44 de kilometri. VEGYEPSZER ZRT din Budapesta a notificat printr-o adresă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România că a identificat societatea care să ducă la bun sfârşit lucrările de modernizare a Drumului European 79. Potrivit ungurilor care au câştigat licitaţia în 2007 şi care de atunci au lucrat cu viteza melcului, ajungând să execute doar 4,7% din lucrări, în negocierile cu societatea din România mai sunt de stabilit câteva detalii de natură tehnică, până când se va trece efectiv la preluarea contractului prin cesiune. VEGYEPSZER ZRT din Budapesta a câştigat contractul de modernizare a Drumului Naţional 66 cu o ofertă de 23,8 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată din fonduri guvernamentale şi dintr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii.

Aşteaptă parafarea înţelegerii

Din 2007 şi până în prezent, din partea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România nu s-a pus niciodată problema lipsei de finanţare a proiectului. Ungurii au primit patru milioane de euro pentru a lăsa gropi pe Drumul European 79. În cazul în care vor ajunge la o înţelegere cu VEGYEPSZER ZRT, reprezentanţii SC Delta ACM ’93 Bucureşti va trebui să preia lucrarea având la dispoziţie peste patru milioane de euro mai puţin.
„Am primit o adresă de la firma din Ungaria care are puncte de lucru în România, prin care ni se comunică faptul că se află în negocieri avansate cu Delta ACM din Bucureşti. Ultima dată ne-au spus că negociază cu mai multe firme, dar acum ne-au comunicat şi societatea care a rămas la negocieri. În finalul adresei ni se spune că vor reveni cu date suplimentare în zilele următoare. Vrem ca firma care va prelua contractul să se apuce de lucrări imediat. Considerăm că nu este o lucrare de mare dificultate şi poate fi executată fără probleme. Nici nu concepem să vină vara şi să nu se apuce de modernizarea drumului. În prezent, am scos din calcul ipoteza să nu se apuce nimeni de lucrări şi din vară să reziliem contractul“, a spus Elena Dan, director în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi cea care răspunde de Drumul Naţional 66. Este de amintit şi faptul că Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu nu a mai investit nici un leu în repararea DE 79, pornind de la ideea că acesta va fi reabilitat în cadrul împrumutului de la Banca Europeană de Investiţii şi cu ajutorul contribuţiei guvernamentale.

Delta ACM, abonată la fonduri publice

Societatea care se află în negocieri pentru preluarea contractului de la firma din Ungaria este unul dintre marii asfaltatori ai României. Delta ACM a fost în ultimii ani abonată la fonduri publice şi a încasat milioane de euro pentru lucrări derulate în toată ţara. În prezent, Delta se ocupă de plombarea străzilor din Craiova. Tot la Craiova, Delta ACM a fost în cărţi pentru preluarea contractului-cadru pentru asfaltarea străzilor din municipiu. De asemenea, de-a lungul timpului, firma de construcţii din Bucureşti a câştigat cu regularitate diferite contracte cu primăriile de sector din Capitală şi a făcut profituri însemnate din afaceri cu statul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII