17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei carderi craioveni au fost reţinuţi

Trei carderi craioveni au fost reţinuţi

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din judeţele Dolj şi Timişoara, în cooperare cu specialişti din cadrul D.G.I.P.I. şi sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat ieri o acţiune pe linia combaterii activităţilor infracţionale de tip skimming.
Astfel, la intrarea în municipiul Arad, poliţişti B.C.C.O. au oprit un autocar în care a fost depistat B.C., de 21 de ani, din Craiova. Acesta intenţiona să ajungă în Amsterdam, având asupra sa dispozitive pentru desfăşurarea activităţilor infracţionale de tip skimming.
În urma controlului corporal şi asupra bagajelor au fost descoperite dispozitive pentru copierea datelor cardurilor bancare, părţi de componente ale unor astfel de dispozitive (camere video miniaturale, capete de citire, componente electronice şi CD-uri).
În acelaşi timp, în Craiova, oamenii legii au oprit în trafic un autoturism despre care existau date că este utilizat de alţi doi membri ai grupului infracţional, fiind identificaţi C.M., 37 de ani şi V.L., 43 de ani, ambii din municipiu.
La controlul corporal efectuat asupra acestora au fost găsite mai multe înscrisuri, carduri bancare, trei telefoane mobile şi documente bancare. De asemenea, în autoturism au fost descoperite un laptop, patru telefoane mobile, CD-uri şi patru capete de citire a benzii magnetice.
Cei trei craioveni au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, iar în urma probatoriului administrat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.
În sarcina lor a fost reţinută săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării mijloacelor de plată electronică. Astăzi, cei trei vor fi prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII