10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBonus la salariu din banii locatarilor

Bonus la salariu din banii locatarilor

Dacă unele instituţii, fie ele bugetare sau private, şi-au luat adio de la primele date până în anii trecuţi din belşug, asociaţiile de proprietari din Craiova au avut grijă să şi le treacă în buget încă de la începutul anului, când s-au ţinut Adunările Generale în primul trimestru. Altele nu au cerut şi acordul locatarilor şi au stabilit primele de sfârşit de an numai în cadrul comitetului asociaţiei.  „Am hotărât în Adunarea Generală, şi acest lucru se poate verifica prin procesul-verbal, să acordăm prime reprezentanţilor asociaţiei, salariaţi sau nu. Se acordă probabil pentru preşedinte 200-300 de lei, 400 pentru administrator şi suma diferă. Teoretic, bugetul nu permite niciodată, dar bani se mai găsesc. Ar fi necinstit să nu recunoaştem, pentru că sunt acte care arată acest lucru“, a spus administratorul Asociaţiei 5F Lăpuş, Constantin Corzanu. De prime vor beneficia şi asociaţiile Temerarii bl T8, 5 Eustaţiu Stoenescu, blocul T7 Lăpuş, T9 Lăpuş, 155B Lăpuş, dar şi 7 Eroilor din Valea Roşie. Şi angajaţii de la Asociaţia nr. 16 Rovine II se vor bucura de prime cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Preşedintele respectivei asociaţii, Dan Remus, recunoaşte că decizia a fost luată cu acordul locatarilor prezenţi la Adunarea Generală şi îi vizează numai pe angajaţii în baza unui contract de muncă. Şi nu pe preşedinte sau comitetul asociaţiei.
Puţini sunt însă preşedinţii sau administratorii asociaţiilor de locatari craiovene care recunosc că au trecut la cheltuielile anuale şi prime. Cei mai mulţi stabilesc acest buget în cadrul comitetului, fiindcă în acest mod consideră ei că nu îşi pun locatarii în cap.

Prime la alţii nu la noi

Sunt şi reprezentanţi ai asociaţiilor care neagă că şi-ar fi aprobat acordarea de prime, deşi lucrul acesta se întâmplă şi ei sunt daţi în vileag de vreun locatar nemulţumit sau chiar de unul dintre membri. „Nu se poate să luăm banii oamenilor. Noi şi aşa suntem o asociaţie cu probleme, că fosta administratoare ne-a furat banii din casierie. La noi nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva“, susţine preşedintele Asociaţiei nr. 101 Calea Bucureşti. Dar în urmă cu câteva luni, când era numai un membru al comitetului, vorbea totuşi şi de prime, şi de cum mânuia fostul preşedinte banii locatarilor.
La fel de convingător vrea să pară şi preşedintele Asociaţiei nr. 2 Brazda lui Novac, Dumitru Mihai. Acesta susţine că nu şi-a permis să stabilească prime pentru angajaţi: „Nu mi-am permis, deşi bugetul se poate face aşa cum vrea fiecare şi este uşor de făcut. Şi cel mai uşor se stabilesc primele în comitet. Mai era alt preşedinte de asociaţie care mă apostrofa pe la Uniune că la mine la asociaţie s-ar pune prime mari. Dar nu s-a întâmplat aşa ceva niciodată“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII