13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTarif de 2,5 lei/km la taxi în Craiova

Tarif de 2,5 lei/km la taxi în Craiova

Primăria Craiova propune astăzi Consiliului Local aprobarea unui tarif maximal de 2,5 lei pe kilometru pentru transport persoane în regim de taxi, pornind de la calculele taximetriştilor care spun că, lunar, cheltuielile cu o maşină de taxi sunt de aproximativ 5.000 de lei.
Pentru stabilirea acestui tarif, primăria a solicitat Camerei Taximetriştilor-filiala Dolj un punct de vedere, iar instituţia, prin preşedintele de la acea vreme, Nistor Duval, a trimis în aprilie un răspuns însoţit de un calcul.
La sfârşitul unui tabel cu 43 de puncte, fiecare reprezentând o cheltuială lunară cu o maşină în regim de taxi, totalul ajunge la 4.941 de lei. În prezent, Duval se dezice de calculul pe care l-a făcut.
Contactat pentru a ne explica în ce condiţii se cheltuiesc 5.000 de lei lunar cu o maşină în regim de taxi şi cum de se obţine profit acum, când tariful este la jumătate faţă de cel propus, acesta a declarat că este posibil să se fi strecurat undeva o greşeală. „50 de milioane pe lună pentru o maşină? Cred că e o greşeală pe undeva. Camera a fost consultată doar pentru un tarif şi a făcut o propunere, atâta tot“, a spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS