17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGheorghe Dinică, în stare gravă la reanimare

Gheorghe Dinică, în stare gravă la reanimare

Maestrul Gheorgeh Dinică, de 75 de ani, se află internat în stare gravă în Secţia de Reanimare a Spitalului Floreasca din Bucureşti. Faimosul actor a fost internat la începutul săptămânii la început la Spitalul Elias, iar apoi a fost transferat la Floreasca, unde primeşte tratament intensiv, prezentând mai multe probleme respiratorii. Gheorghe Dinică a fost consultat de mai mulţi medici de diferite specializări şi a făcut o serie de investigaţii pentru precizarea diagnosticului.
Considerat unul dintre cei mai mari actori români, Gheorghe Dinică a jucat în peste 60 de filme, de la debutul în 1963 în pelicula "Străinul". Printre acestea, "După-amiaza unui torţionar", "De ce trag clopotele, Mitică?" şi seria aventurilor Comisarului Moldovan. Memorabil rămâne însă rolul lui Pepe din "Filantropica".
Dinică a jucat şi în numeroase piese de teatru, memorabilă fiind prestaţia sa în "Tache, Ianke şi Cadâr" sau "În numele trandafirului". Maestrul nu este străin şi de latura muzicală,  lansând mai multe albume, în colaborare cu regretatul Ştefan Iordache şi Nelu Ploieşteanu.
În ultimii ani, publicul l-a putut urmări în telenovelele "Inimă de ţigan" şi "Regina", iar recent în primul serial de epoca, "Aniela".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS