22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Francesca“ va ajunge la Craiova

„Francesca“ va ajunge la Craiova

Lungmetrajul „Francesca“, în regia lui Bobby Păunescu, va fi prezent, începând de vineri, şi în Craiova, fiind proiectat la Cinema Patria, în perioada 23-29 octombrie. Lansarea peliculei în Bănie va fi marcată de o proiecţie de gală vineri, 23 octombrie, de la ora 19.00, la care vor fi prezenţi actorii care interpretează rolurile principale şi regizorul Bobby Păunescu.  
Francesca (Monica Bîrlă-deanu) este o tânără educatoare al cărei vis este să plece în Italia. Aflată în căutarea unei vieţi mai bune, Francesca este pregătită să înfrunte orice, chiar şi reţinerile apropiaţilor săi. Planul este ca Miţă (Doru Boguţă), iubitul ei, să ajungă şi el în Italia, de îndată ce-şi va fi încheiat micile afaceri din România. Numai că evenimentele se precipită nefericit, adevăruri dureroase ies la iveală şi priorităţile se schimbă. Din distribuţie, alături de Monica Bîrlădeanu mai fac parte actorii Doru Boguţă, Luminiţa Gheorghiu, Teodor Corban, Doru Ana, Mihai Dorobanţu, Dana Dogaru.
În septembrie, filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneţia, fiind selectat în competiţia secţiunii „Orizzonti“, unde sunt prezentate cele mai noi tendinţe din cinematografie. „Francesca“ a avut premiera naţională la începutul lunii octombrie, de atunci rulând în cinematografele din Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Iaşi, Piteşti, Timişoara, Oradea, Constanţa. 

Din criticile de specialitate

„Primul film al lui Bobby Păunescu este o reuşită; mai mult decât atât, este printre puţinele filme despre care tot vorbim, dar pe care nu reuşim să le vedem realizate: nici «masterpiece» din categoria «Poliţist, adjectiv», nici o căzătură din categoria… Nu, că nu vreau să le mai numesc. Este ceea ce numim un film onorabil. Nu e deloc puţin!“.
Observatorul cultural

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS