28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOcupaţi apartamentele!

Ocupaţi apartamentele!

Primăria îi obligă pe chiriaşii din blocul ANL R20 din Romaneşti – Potelu să ocupe locuinţele care le-au fost repartizate, după ce a aflat din presă că la un an de la repartiţie unele dintre acestea nu sunt încă locuite.
În urma articolului apărut în GdS, Silvia Nănău, şefa Serviciului Fond Locativ din cadrul Primăriei Craiova, şi-a trimis subalternii să-i aducă pe chiriaşii din locuinţele sociale pe calea cea bună. Adică să stea în locuinţele pe care le-au primit în folosinţă de la primărie. Ca să fie convingători, angajaţii de la primărie au făcut uz de stipulaţiile prevăzute în lege (Legea nr. 114/1996). Repede, măsurile au fost trecute într-un proces-verbal şi astfel misiunea a fost îndeplinită. Cu siguranţă măsurile s-au luat doar pe hârtie, pentru că la uşa apartamentelor cu pricina nu s-au obosit să bată cei de la Fondul Locativ. „Da, au venit cei de la primărie şi au rezolvat situaţia. S-au luat măsurile conform legii şi oamenii sunt obligaţi să stea în apartamentele pe care le-au primit cu chirie, aşa cum s-a stipulat în contract. Au mai fost şi unii care au făcut gălăgie, că doar n-o să stea numai în casă. Aşa au înţeles ei. Dacă ţineau legătura cu noi se ştia mai dinainte, aşa au aflat din ziare“, spune preşedintele Asociaţiei R20 Potelu. Coincidenţă sau nu, chiar azi (ieri -n.r.), când am solicitat un răspuns de la primărie despre modul în care s-a rezolvat problema chiriaşilor apartamentelor sociale din Potelu, preşedintele asociaţiei a fost chemat la Serviciul Fond Locativ pentru a semna procesul-verbal încheiat în urma verificărilor efectuate.
În schimb, reprezentanţii Fondului Locativ nu recunosc nici în cel de-al doisprezecelea ceas că habar nu aveau de situaţia locatarilor din Potelu. Mai mult, neagă faptul că locuinţele sociale nu ar fi fost ocupate în proporţie de 100%. „În urma verificărilor făcute la blocurile R18, R20 de pe strada Potelu, a rezultat că toate apartamentele sunt ocupate de titularii de contracte sau familiile acestora. Ca atare, aspectele semnalate privind unităţi locative neocupate în aceste blocuri nu au fost confirmate nici de locatari, nici de preşedintele de asociaţie“, a precizat Carmen Licu, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII