17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesioniştii chirurgiei faciale, la Craiova

Profesioniştii chirurgiei faciale, la Craiova

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova a găzduit vineri deschiderea unuia dintre cele mai importante evenimente medicale ale anului, Cursul internaţional de chirurgie oro-maxilo-facială. În perioada 9-10 octombrie, medicii rezidenţi au ocazia unică de a-şi însuşi tehnici de chirurgie de la adevăraţi maeştri în domeniu: prof.dr. Sylvie Testelin şi prof.dr. Julio Acero.
Prof.dr. Sylvie Testelin este specialist în chirurgie maxilo-facială la Spitalul Universitar din Amiens. În 2005 a efectuat, împreună cu mentorul său, prof. Bernard Devauchelle, şi cu prof. Benoit Lengele, prima grefă parţială de faţă, ajutând la reconstituirea feţei unei femei, pe nume Isabelle Dinoire, care fusese atacată şi mutilată de câinele său. În urma transplantului, femeii i-au fost înlocuite nasul, buzele, bărbia şi obrajii.
Prof. dr. Julio Acero este doctor în ştiinţe medicale şi specialist în domeniul chirurgiei orale şi maxilo-faciale. Este şef al departamentului de chirurgie oro-maxilo-facială al Spitalului „Quiron“ din Madrid, fiind, totodată, profesor onorific al Universităţii de Medicină „Carol Davila“ din Bucureşti şi preşedintele Societăţii spaniole de chirurgie oro-maxilo-facială.

Cei mai buni dintre cei buni

Evenimentul a trezit şi interesul celor mai importante clinici de chirurgie oro-maxilo-facială din ţară, care şi-au trimis cei mai importanţi reprezentanţi la Craiova, printre aceştia numărându-se şefii clinicilor din Iaşi, Constanţa, Bucureşti şi Cluj. Cursul internaţional a fost organizat de Societatea Europeană de Chirurgie Oro-maxilo-facială. Amfitrion a fost prof.dr. Mihai Surpăţeanu, care s-a arătat extrem de onorat de echipă, formată din cei mai buni specialişti în domeniu din România şi din Europa. „Tot ce este mai bun în această specialitate a venit la Craiova“, a spus cu mândrie Surpăţeanu.
Din păcate, organizarea nu s-a ridicat la înălţimea evenimentului. Era de aşteptat ca Aula Magna a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova să fie arhiplină, dar, probabil din cauza insuficientei mediatizări, la curs au participat mai mult specialişti consacraţi şi mai puţin generaţia viitoare de specialişti – medici rezidenţi în chirurgie plastică şi chirurgie oro-maxilo-facială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU