16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorii PSD au luat „pilula de boală“

Directorii PSD au luat „pilula de boală“

E oficial, pesediştii de la deconcentrate sunt bolnavi. Potrivit unei situaţii întocmite de Prefectura Dolj, majoritatea directorilor social-democraţi de la conducerea instituţiilor deconcentrate au intrat în concedii medicale în primele zile ale lui octombrie.

Prefectul Eugen Georgescu a dat vineri publicităţii situaţia concediilor directorilor de instituţii deconcentrate, din care reiese faptul că pedeliştii sunt prezenţi la serviciu, iar pesediştii sunt fie în concedii medicale, fie de odihnă. „Probabil e un punct de vedere politic aici. Aşa cum s-a şi înţeles la negociere, numirea lor s-a făcut politic şi, probabil, au primit ordin. După câte ştiu, singurul judeţ din ţară la care s-a ordonat să îşi dea toţi demisiile este Constanţa. Probabil că aici s-a dat «Îmbolnăviţi-vă!»“, a declarat prefectul apolitic al judeţului Dolj. „Cei care au vrut să fie mai corecţi şi-au luat concedii de odihnă, iar ceilalţi, care au fost înregimentaţi «Să trăiţi, am înţeles!», au luat pilula de boală. Altfel nu se explică. Ori e epidemie în PSD…“, a mai spus Eugen Georgescu.

„Pedelita“ se transmite prin telefon de la partid

Angela Ludmila Prunariu, adjuncta de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj, a intrat în concediu medical pe 1 octombrie, la fel ca şi Mariana Ştefănescu, aflată la conducerea Oficiului Teritorial pentru IMM-uri. Petrică Dumitrescu, cel care protejează consumatorii doljeni de pe funcţia de director coordonator al Comisariatului Regional, este în concediu medical din 2 octombrie şi, la aceeaşi dată, s-au îmbolnăvit atât Daniela Barbu, directoarea coordonatoare a Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, dar şi Mihaela Ceană, şefa Agenţiei pentru Prestaţii Sociale. Daiana Greta Dumitriu, de la Oficiul Judeţean de Consulanţă Agricolă, se află, de asemenea, în concediu medical, însă colegii săi – Lorena Chiluş, de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Sorin Iordache şi Emil Călugăru, ambii de la APIA Craiova, sunt în concedii de odihnă, la fel ca şi Mircea Popescu, de la Inspectoratul de Stat în Construcţii. În situaţia întocmită de prefectură nu este menţionată data intrării acestora în concediu, pentru că, după cum au explicat reprezentanţii instituţiei, directorii nu au comunicat-o.
Trei zile mai târziu, pe 5 octombrie, s-au îmbolnăvit Stelian Bărăgan, coordonatorul Organismului Intermediar Regional pentru POR „Dezvoltarea Resurselor Umane“ SV Oltenia, şi Constantin Moşoiu, directorul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului. Simona Florentina Preotu, adjunctă la Direcţia de Statistică, a intrat în concediu de odihnă pe 7 octombrie, iar Cosmin Preda, şeful Direcţiei pentru Cultură, s-a îmbolnăvit joi, 8 octombrie, şi a intrat în concediu medical. Colega de partid şi de consiliu judeţean, Oana Bică, adjunctă la Casa de Pensii, se află tot în concediu medical, ca şi şeful ei de la instituţie, Marin Forţan. Directorul Direcţiei Judeţene de Tineret, Andy Dunoiu, este tot în concediu medical, dar acesta a primit deja ordinul de demitere, ca şi colegul său de partid,  Dan Magla, de la Clubul Sportiv Municipal. Potrivit propriilor declaraţii, Dan Magla a primit preavizul luni, rămâne în funcţie până pe 21 octombrie şi este prezent la serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII