12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateContorizarea individuală, un lucru necesar

Contorizarea individuală, un lucru necesar

Din cauza datoriilor acumulate şi în încercarea de a recupera debitele, reprezentanţii Aparegio, societatea furnizoare a apei din Târgu Jiu, a debranşat numeroase apartamente. Acest fapt a nemulţumit locatarii care şi-au achitat facturile şi sunt cu plata la zi, dar care au rămas şi ei fără apă. Soluţia reprezentanţilor Aparegio la această problemă este simplă: contorizarea individuală. În cazul în care vreunul dintre locatari nu-şi achită factura la apă, va fi doar el debranşat. Din păcate, numai 1.272 din cele 23.000 de apartamente sunt contorizate individual în prezent. „Sunt puţini cei care au înţeles că asta este soluţia. Acest lucru elimină risipa de apă, pierderile, va fi debranşat doar rău-platnicul, sunt foarte multe avantaje. Acţiunea de contorizare individuală este recomandată tuturor asociaţiilor de proprietari din municipiul Târgu Jiu. Contorizarea trebuie să se extindă la nivelul întregului oraş“, a spus Ion Popescu, directorul Aparegio.

Asociaţie de locatari, exemplu pentru localitate

Există în municipiul Târgu Jiu şi o asociaţie de proprietari model, în care toate apartamentele beneficiază de o astfel de contorizare. Asociaţia nr. 72 din cartierul Victoria II are în componenţă cinci blocuri cu 280 de apartamente. Apometrele au fost scoase din locuinţe şi puse pe casa scării sau la subsol. Costurile acestei contorizări nu au fost foarte mari, având în vedere faptul că au fost schimbate şi coloanele de apă. Pentru realizarea unor astfel de lucrări nu este nevoie de întocmirea unui proiect sau de obţinerea de autorizaţii. Toma Şărămăt, şeful Compartimentului Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că locatarii care şi-au montat apometre în apartament nu pot spune că beneficiază de contorizare individuală, aceştia riscând să fie debranşaţi în cazul în care blocul în care stau acumulează datorii. „Important este ca toţi locatarii dintr-un bloc să-şi pună apometre şi apoi să facă acea contorizare individuală, să scoată apometrele pe casa scării. Exact cum s-a întâmplat la Asociaţia nr. 72. Sperăm ca oamenii să înţeleagă şi să se apuce de treabă“, a spus Toma Şărămăt.

22 de blocuri au fost contorizate

22 de blocuri au efectuat contorizarea individuală, iar, spre bucuria autorităţilor, printre ele se numără şi patru imobile la care apa era oprită frecvent din cauza datoriilor. Contorizarea individuală costă, în medie, 350 de lei de apartament, preţul variind în funcţie de numărul coloanelor de apă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS