21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu împuşcat ciori şi s-au ales cu dosar penal

Au împuşcat ciori şi s-au ales cu dosar penal

Trei doljeni, deţinători de arme de tir cu glonţ, s-au ales cu dosare penale după ce ofiţerii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Dolj au stabilit că aceştia au tras cu armele după păsări sau pe câmp, chiar dacă legea interzice acest lucru.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a anunţat că, în cursul acestei săptămâni, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au demarat o acţiune pentru verificarea modului de deţinere şi asigurare al armelor letale de către persoane fizice, peste 400 în judeţul Dolj. Până vineri, poliţiştii au verificat 49 de deţinători legali de arme letale, fiind constatate trei infracţiuni pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru uz de armă letală fără drept. De asemenea, oamenii legii au ridicat pentru cercetări trei arme de tir cu glonţ, de calibru 5,6 mm, marca UMC, acelaşi tip cu care, pe 25 iunie, Alexandra Iancu, de 19 ani, a fost împuşcată în cap de Ionuţ Dinu, de 20 de ani, fiul unui poliţist. Oamenii legii au mai ridicat şi 50 de cartuşe de acelaşi calibru. În cadrul acţiunii nu au fost găsite nereguli privind condiţiile de păstrare a armelor letale, cei 49 de doljeni verificaţi respectând legea din acest punct de vedere.

Au tras cu arme cu glonţ după ciori

Metoda de control a poliţiştilor a fost destul de simplă. Deţinătorilor de arme de tir cu glonţ, care au un regim special de păstrare şi utilizare, le-a fost verificată muniţia, în trei cazuri stabilindu-se că proprietarii armelor le-au folosit. Tudor Dumitraşcu, de 59 de ani, din comuna Bulzeşti, deţinător legal al unei arme de tir cu glonţ, cumpărase de la un magazin specializat din Craiova 150 de cartuşe cu glonţ de calibru 5,6 mm. La controlul efectuat de poliţişti, s-a constatat că bărbatul nu mai deţinea nici un cartuş, acesta declarând că le-a tras cu arma în plan vertical în gospodăria sa, pentru a speria păsările care îi distrugeau culturile. De asemenea, Ion Corniţă, de 61 de ani, din comuna Brădeşti, deţinător legal al unei arme de tir cu glonţ, a găsit aceeaşi scuză, spunând că a folosit zece cartuşe din cele 50 cumpărate pentru a speria păsările. Alt bărbat a folosit 190 de cartuşe de calibru 5,6 mm, acesta motivând că le-a tras într-un zid de beton al unei clădiri dezafectate, situată pe un câmp. Pe numele celor trei au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de armă letală fără drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII