20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePedeliştii gorjeni revendică posturile ocupate de pesedişti

Pedeliştii gorjeni revendică posturile ocupate de pesedişti

Pedeliştii sunt „la cuţite“ cu social-democraţii gorjeni şi solicită înlocuirea tuturor directorilor de deconcentrate pesedişti. Social-democratul Ionel Manţog vrea ca primul cap căzut să fie al prefectului de Gorj, Ion Florescu, fost vicepreşedinte al PSD Gorj.

Democrat-liberalii gorjeni vor să conducă toate instituţiile deconcentrate de la nivelul judeţului şi cer debarcarea directorilor susţinuţi de PSD. Liderul pedeliştilor din Gorj, Ionel Manţog, care este şi şeful de campanie al democrat-liberalilor din judeţ, a declarat că odată cu modificările ce vor surveni în structura guvernului şi la nivel local, pedeliştii vor trece la înlocuirea unor directori de deconcentrate numiţi în funcţii cu sprijinul PSD sau care sunt membri ai Organizaţiei Judeţene a PSD. Democrat-liberalul Ionel Manţog îşi pregăteşte deja lista cu numele viitorilor şefi din administraţie care îi vor înlocui pe social-democraţi. PSD Gorj şi-a numit aproximativ 20 de directori pe posturi de conducere la direcţii şi agenţii din judeţ. Cu toate că nu mai este membru de partid, iar funcţia pe care o ocupă este incompatibilă cu activitatea în vreun partid, Ion Florescu, actualul prefect de Gorj, este primul pe care Manţog îl vrea schimbat din funcţie.

Cere şi schimbarea inspectorului şcolar general

Liderul democrat-liberalilor din Gorj este nemulţumit de modul în care prefectul de Gorj a colaborat cu primarii PD-L. Manţog îşi doreşte nu doar schimbarea din funcţie a lui Ion Florescu, ex-vicepreşedinte al PSD Gorj, ci şi ca acesta să nu mai poată ocupa vreodată funcţii publice: „Ceea ce a făcut Ion Florescu la Gorj cu primarii PD-L este greu de catalogat. În loc să îi sprijine, a făcut contrariul. Este primul pe care îl vrem schimbat de la Instituţia Prefectului şi cât mai repede posibil. Prefectul trebuia să fie cât de cât echidistant politic, dar a făcut partizanat politic. Pe Ion Florescu l-aş schimba pe loc şi i-aş pune eticheta de 'interzis în funcţii publice'. Apoi aş mai schimba la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. La Inspectoratul Teritorial de Muncă nu ştiu ce aş schimba că nu am auzit nici de bine, nici de rău. Nu ştiu dacă se întâmplă ceva acolo… Dacă mă întreabă cineva de schimbarea conducerii IPJ Gorj, nu ştiu ce să spun, dar nu sunt mulţumit de activitatea poliţiei de la Gorj, nici de cea a poliţiei în general“, a menţionat Ionel Manţog, şeful de campanie al PD-L Gorj.

Călinoiu: „Manţog e diabolic!“

Reacţiile pesediştilor gorjeni, în legătură cu intenţia pedeliştilor de a schimba directorii social-democraţi instalaţi la deconcentrate, nu au întârziat să apară. Ciprian Florescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, a declarat că înlocuirea directorilor ar însemna un blocaj al activităţii instituţiilor: „După ce au gestionat prost o criză economică şi au produs o criză politică, acum vor să arunce în criză administraţia. A schimba toţi directorii din teritoriu de la deconcentrate şi a numi pedelişti nu înseamnă altceva decât colorarea ţării în portocaliu, ceea ce nu ar reprezenta o situaţie de echilibru pentru România. Nu ne este frică de faptul că ne vom pierde directorii, ci de o criză în administraţie şi de o fraudă electorală“, a menţionat Ciprian Florescu. La rândul său, Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, înfuriat de intenţiile pedeliştilor, l-a numit pe Ionel Manţog „diabolic“: „Ionel Manţog, ca să vedeţi cât de diabolic este, abia a aşteptat această măsură nesăbuită, evident, a lui Traian Băsescu şi a lui Boc, care n-au ţinut cont de Constituţie şi de intereselor românilor. Faptul că i-a deranjat ministrul Nica prin solicitarea de organizare a unor alegeri în care să nu aibă loc fraude i-a supărat pe aceştia. Pe ei nu-i interesează decât propriile lor scopuri. Poate ar trebui să se gândească Manţog să plece el de acolo, de la minerit, şi poate acum, şeful lui, Blaga, care era nemulţumit de el, îşi va face datoria şi-l va da afară“, a afirmat Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU