17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate"Lebedele" din Marea Neagră vor aduce Petrom 300.000 de barili în plus

„Lebedele” din Marea Neagră vor aduce Petrom 300.000 de barili în plus

Petrom (SNP) a încheiat recent o campanie offshore, în zăcămintele Lebăda Est şi Lebăda Vest, situate în blocul Histria din Marea Neagră, iar în urma acesteia compania estimează că va obţine în acest an o producţie suplimentară de peste 300.000 barili echivalent petrol (bep).

Producţia suplimentară va proveni din două sonde existente anterior (LO2 şi LO3) şi o sondă nou săpată (LV05), se arată într-un comunicat transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti.

"Am depus mari eforturi şi am investit masiv în România pentru a asigura un nivel stabil al producţiei, având în vedere că operăm în mare parte zăcăminte foarte mature. Folosim noi tehnologii în cadrul tuturor activităţilor E&P; în acest caz, folosirea unei tehnologii moderne, fracturarea hidraulică în mai multe etape, ne-a ajutat să creştem producţia a două sonde vechi şi să punem în funcţiune cu succes o sondă nouă", a declarat în comunicat Johann Pleininger, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru Explorare şi Producţie.

Sondele LO2 şi LO4 au fost iniţial săpate în 1998 în zăcământul Lebăda Est şi produceau la rate scăzute din cauza proprietăţilor slabe de debit ale rocii din zăcământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS