10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou caz de gripă porcină în România

Un nou caz de gripă porcină în România

Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat astăzi încă un caz infectat cu virusul A/H1N1, numărul persoanelor ridicându-se astfle la 17. Un bărbat, care a călătorit în acelaşi avion cu fetiţa diagnosticată cu gripă porcină şi internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, a prezentat simptomele bolii şi a fost internat în spital.
Bărbatul se află în prezent sub tratament cu antivirale.
Conform procedurilor, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a demarat ancheta epidemiologică pentru identificarea posibililor contacţi al noului pacient depistat cu gripă porcină.
Primii nouă pacienţi diagonosticaţi cu A/H1N1 s-au infectat pe "filiera" SUA şi au fost externaţi după ce, în urma tratamentului cu antivirale, s-a constatat că nu mai au virusul în organism. În celelalte opt cazuri, care sunt şi cele mai recente, virusul a ajuns în România din Canada, iar pacienţii sunt internaţi în spital.  
În urmă cu o săptămână, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ridicat nivelul de alertă de la 5 la 6 în cazul gripei porcine. Practic, OMS a consfinţit oficial pandemia de gripă porcină. Faza a şasea arată că virusul A H1N1 a ajuns la o răspândire largă. Severitatea acestuia este, încă, moderată, potrivit specialiştilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII