10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCriză de şefi la IPJ Dolj

Criză de şefi la IPJ Dolj

Zeci de funcţii de conducere, începând cu cea a pensionarului Gheorghe Bică, trebuie ocupate prin concurs în perioada următoare.

Poliţia doljeană e în criză de şefi. Foarte mulţi poliţişti s-au grăbit să ceară în această primăvară pensionarea anticipată, pentru a nu pleca din poliţie cu mâna goală, ci cu o sumă deloc de neglijat. E vorba de peste 90.000 de lei, care se acordă însă doar până la 1 aprilie. Folosind această ultimă ocazie de a primi asemenea salarii compensatorii, poliţiştii s-au bulucit să ceară pensionarea. Aşa se face că multe unităţi au rămas fără conducere.

Bică, deja la pensie

Primul pe lista pensionarilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj este comisarul-şef Gheorghe Bică. Fostul şef al acestei instituţii şi al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate este deja pensionar, începând cu 20 martie, însă n-a fost până acum desemnat un succesor al său, astfel că poliţia doljeană este dirijată de cei doi adjuncţi, comisarii-şefi Nicuşor Badea şi Liviu Ţiulescu.
Dintre şefii de servicii pensionaţi poate fi amintit comisarul-şef Dumitru Florescu de la Criminalistică, dar şi Nelu Gruia de la Arme, Muniţii, Substanţe Toxice, ale cărui atribuţii au fost preluate de subcomisarul Cristian Carauleanu.
Nici Poliţia Municipiului Craiova nu mai are şef. Nu din cauza unei pensionări, ci a unei demisii, după ce comisarul-şef Valentin Tănasie a renunţat la funcţie subit – chiar în ziua pensionării lui Bică – şi s-a întors în rândul poliţiştilor de la Crimă Organizată. Atribuţiile lui au fost preluate de adjunct, comisarul-şef Jane Preda.
Şeful Secţiei 1 Poliţie Craiova, comisarul-şef Jan Dobrescu, se află şi el pe lista pensionarilor care aşteaptă să-i „iasă actele“. Cum şi adjunctul său, comisarul-şef Marian Gorină, a ieşit recent la pensie, mai precis de la 1 ianuarie, secţia era cam fără conducere, astfel că a fost împuternicit la comandă comisarul Ionică Tănase, cel care îndeplinea temporar funcţia de adjunct.
Şi Secţia 4 a rămas fără şef, după ce, cu doar câteva luni în urmă, subcomisarul Valentin Gavrilă a ieşit la pensie. Înlocuitor la conducere a rămas adjunctul, subcomisarul Silvian Modrângă.
Pe lista şefilor proaspăt pensionaţi se află şi cel al Poliţiei Băileşti, comisarul-şef Ilie Ştefan, suplinit până la ocuparea funcţiei prin concurs de adjunct – comisarul Sorin Abagiu. La fel şi la Filiaşi, unde, până la ocuparea funcţiei de şef al poliţiei, este împuternicit la comandă subcomisarul Costel Boboiu, după cum se menţionează pe site-ul IPJ Dolj.
Dacă ar fi să adunăm şi posturile de poliţie comunale rămase fără şefi, s-ar strânge câteva zeci de funcţii de conducere rămase neocupate şi pentru care se va organiza concurs în perioada următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII