5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii concediaţi de SJU Slatina revin pe posturi

Medicii concediaţi de SJU Slatina revin pe posturi

Tribunalul Olt a dat câştig de cauză medicilor Ion Brătoi, Ecaterina Buzău şi Doru Pârvu şi a hotărât că deciziile Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina de a le desface contractele de muncă sunt nule. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Marinela Georgescu, a anunţat că instanţa „a admis contestaţiile formulate de Ecaterina Buzău şi Doru Pârvu şi a constatat nulitatea absolută a deciziilor spitalului de desfacere a contractelor de muncă medicilor menţionaţi“. Decizia instanţei este definitivă şi executorie şi poate fi atacată cu recurs.

Tribunalul a mai decis ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina să plătească medicilor cheltuielile de judecată, cât şi o sumă de bani echivalentă cu salariile pe care aceştia le-ar fi încasat dacă lucrau la spital. Cheltuielile de judecată în cazul medicului Ecatrina Buzău sunt de 1.000 de lei, iar pentru medicului Doru Pârvu se ridică la 2.500 de lei.
Atât Ecaterina Buzău, cât şi Doru Pârvu solicitaseră daune morale spitalului slătinean, dar ieri doctoriţa Buzău şi-a retras cererea de daune morale, iar în cazul medicului Pârvu instanţa a respins solicitarea.

Tot astăzi a avut termen şi dosarul medicului Cornel Fulga, dar în această cauză a fost dat un nou termen, 9 martie, pentru angajarea unui apărător. Amănunte în Gazeta de Sud.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS