15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateColegiul Director al PD-L va dezbate sâmbătă prezenţa UDMR la guvernare

Colegiul Director al PD-L va dezbate sâmbătă prezenţa UDMR la guvernare

Preşedintele PD-L, Emil Boc, a declarat astăzi că subiectul includerii UDMR în Guvern va fi dezbătut sâmbătă în Colegiul Director lărgit al partidului, pentru identificarea unei soluţii astfel încât PD-L să-şi respecte cuvântul dat, iar liderii PSD-mandatul primit de la partid.

La finele noii runde de negocieri între PD-L şi PSD, desfăşurate astăzi, liderul PD-L Emil Boc a declarat că tranşarea subiectului prezenţei UDMR în noul Guvernul va fi tranşat într-o serie de întâlniri. Prima este întrunirea, în cursul zilei de sâmbătă a Colegiului Director lărgit al PD-L, la care vor fi invitaţi şi primarii partidului din municipiile reşedinţă de judeţ, cât şi preşedinţii consiliilor judeţene. "Practic încercăm să găsim soluţii corecte prin care atât PSD să rămână în mandatul pe care îl are, cât şi PD-L să-şi respecte cuvântul dat UDMR, având în vedere faptul că ei şi-au arătat primii disponibilitatea de a fi alături de noi în această construcţie guvernamentală, după refuzul liberalilor". Celelalte discuţii ar urma să fie cu UDMR şin PSD. "Noi vom discuta în interiorul partidului şi cu partenerii din UDMR pentru a putea găsi o soluţie şi a veni în negocierea politică cu PSD cu câteva formule care să răspundă acestor exigenţe. Dar discutăm în primul rând soluţii în cadrul PD-L", a declarat Boc.

El a susţinut că există deja câteva variante posibile cu care democrat-liberalii s-ar putea prezenta la întâlnirea pe care urmează să o aibă sâmbătă după-amiază cu social-democraţii, astfel încât ambele cerinţe să fie satisfăcute  în ceea ce priveşte UDMR. 

Conform spuselor lui Boc, celelalte puncte din preconizatul "Parteneriat pentru România" au fost, în majoritatea lor, deja convenite de către cele două părţi. "Am făcut un pas înainte pe linia încheierii şi semnării parteneriatului pentru România între PD-L şi PSD. Obiectivul principal al acestuia este asigurarea stabilităţii ţării în acest context al crizei economice şi de a conduce ţara cu profesionalism şi responsabilitate. Aceste puncte au fost negociate, sunt soluţii apropiate şi mai avem puncte pe care urmează să le discutăm mâine", a mai spus preşedintele PD-L.

El susţine că încă nu s-a ajuns la faza în care să se discute structura şi componenţa viitorului Guvern. "Nu am discutat niciun aspect legat nu numai de funcţiile ministeriale, nici n-am stabilit câte ministere va avea viitorul Guvern. După ce vom discuta Parteneriatul pentru România şi vom face programul de guvernare care se încheagă în acest moment în jurul primului-ministru desemnat, după aceea vom trece să stabilim câte ministere va avea viitorul Guvern şi după aceea vom discuta de eventuale nominalizări pentru fotoliile respective", a conchis Boc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS