21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBuletine de vot cu numele candidaţilor din Colegiul 2 din Vâlcea au fost găsite în Colegiul 6

Buletine de vot cu numele candidaţilor din Colegiul 2 din Vâlcea au fost găsite în Colegiul 6

Aproape 20 de buletine de vot care conţineau numele candidaţilor din Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor Râmnicu Vâlcea-Sud au fost găsite astăzi într-o secţie de votare din Colegiul 6 Horezu pentru Camera Deputaţilor, la secţia din Negreni, comuna Costeşti.

Membrii secţiei de votare au observat această neregulă în timp ce distribuiau buletinele de vot.

Potrivit judecătorului Mugurel Gheorghiţă, preşedintele Biroului Electoral Judeţean, buletinele nu conţineau ştampila "votat" pe numele candidatului PD-L, aşa cum fusese vehiculată iniţial informaţia despre acest incident.

"În niciun caz aceste buletine nu erau ştampilate, altfel ar fi fost grav. Au fost descoperite în timpul procesului de vot şi au fost anulate. În mod cert, buletinele au fost sigilate greşit de către cei de la tipografie, însă această situaţie a fost  remediată, fără a afecta procesul de vot de la Negreni”, a declarat judecătorul Gheorghiţă, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, până la ora 16.00, la Biroul Electoral Judeţean nu fuseseră semnalate incidente majore în procesul de vot, judeţul Vâlcea aflându-se, cu 24,5% pe locul 12 pe ţară, în ceea ce priveşte prezenţa la urne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS