26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a tras cortina peste Zilele „Eugen Ionescu“

S-a tras cortina peste Zilele „Eugen Ionescu“

Pe parcursul celor trei zile închinate marelui dramaturg Eugen Ionescu, la Slatina au venit numeroşi artişti ai teatrului românesc. Radu Beligan şi Marcel Iureş sunt numai doi dintre cei care i-au onorat pe slătineni cu prezenţa.

 

Dacă în prima zi a manifestării culturale a venit în municipiul Slatina marele actor Radu Beligan, însoţit de numeroase personalităţi ale lumii teatrale româneşti contemporane, joi, în cea de-a doua zi, au venit Marcel Iureş, Sanda Toma, Florin Anton şi Ionuţ Kivu. La ora 11.00, una dintre încăperile Muzeului Judeţean Olt era ticsită de oameni, care aşteptau cu nerăbdare ceea ce urma să se desfăşoare. Şi a urmat o audiţie publică a spectacolului „Noul locatar“ de Eugen Ionescu, produs de Teatrul Naţional Radiofonic, cu participarea realizatorilor şi în prezenţa actorilor mai sus-menţionaţi. „Fac o plecăciune în faţa acestor artişti, care au avut generozitatea să fie astăzi alături de noi“, a spus regizorul Mihai Lungeanu.

De la eveniment n-au lipsit Visi Ghencea, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt, una dintre instituţiile profund implicate în acest proiect, şi Laurenţiu Guţică, directorul Muzeului Judeţean Olt. Tot joi, însă la ora 18.00, s-a deschis la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu“ o expoziţie de carte, ziare şi documente legate de Eugen Ionescu.

În continuarea acestui moment a avut loc un eveniment artistic interactiv realizat de „Art Club Junior“ cu elevi ai Şcolii Generale „Eugen Ionescu“, denumit „De la literă la cuvânt“.

 

„Mobilă şi durere“, la CNV „Nicolae Titulescu“

 

Ultima zi din cadrul Zilelor „Eugen Ionescu“ a adus slătinenilor ocazia să urmărească premiera spectacolului „Mobilă şi durere“ de Teodor Mazilu, în regia lui Mihai Lungeanu. Acesta a fost prezentat ieri, începând cu ora 18.00, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“, de la Teatrul Municipal „Eugen Ionescu“ din Slatina, în deschiderea stagiunii teatrale 2008-2009.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS