22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova respiră sănătos

Craiova respiră sănătos

http:http://www.youtube.com/watch?v=Kxymj4mcmyk
http:http://www.youtube.com/watch?v=9aljpEoLrYs

Străzile Băniei au început de ieri să respire aer proaspăt. Fundaţia „Gazeta de Sud“ şi partenerii ei au plantat ieri peste 400 de copaci în cadrul campaniei „Înfrunzeşte Craiova“. Cu sapele în mână, redactorii GdS, reprezentanţii SIMODE, Polystart şi angajaţii RADPFL au plantat frasini, arţari şi paltini pe mai multe străzi din oraş.

Pentru o jumătate de zi, redactorii GdS au înlocuit, ieri, cuvântul cu lopeţi şi cazmale. Au lăsat în redacţie întrebările, agendele şi reportofonul, s-au echipat, s-au împărţit pe echipe şi au luat în primire zonele pentru a planta puieţi de paltini. Încălzirea au făcut-o în Grădina Mureş din faţa Liceului de Artă „Marin Sorescu“, tulburând micul dejun al câinilor de prin partea locului, care i-au privit curioşi şi cuminţi. S-au mutat apoi la poalele Casei Băniei, în apropierea Catedralei „Sfântul Dumitru“, urmând remorca plină cu copăcei şi traseul stabilit împreună cu angajaţii RAADPFL. Apoi s-au întors către sud, pe bulevardul Nicolae Romanescu, continuând să planteze de-o parte şi de alta a străzii care duce spre Podari sau Malu Mare.

 

O gură de oxigen

 

60 de paltini vor aduce bucurie şi un aer mai curat şi locuitorilor de pe bulevardul Tineretului, din cartierul Craioviţa Nouă. Cazmaua şi sapa au fost la fel de bine mânuite ca şi condeiul pentru că, într-un timp scurt, spaţiile verzi dintre blocuri, văduvite până acum de copaci, au devenit mai bogate. Trunchiurile firave şi-au ocupat rând pe rând un loc bine meritat printre aleile de beton. Alţi 40 de paltini au fost plantaţi în cartierul Brazda lui Novac, pe strada General Constantin Argetoianu, iar pe bulevardul Nicolae Titulescu au fost plantaţi 50 de paltini. În aerul rece al toamnei, copăceii şi-au înălţat cu bucurie crenguţele firave, parcă şi ei plini de mândrie, pentru că de acum vor aduce craiovenilor o gură de oxigen. Şi bulevardul Ştirbei Vodă a prins ieri verde în obraji. Peisajul arid, prăfuit, dominat de asfalt şi betoane s-a înviorat după ce echipa GdS, a SIMODE, concesionar Peugeot, şi RAADPFL au bătut un kilometru de trotuar pe ambele laturi ale străzii. Fetele din echipă nu s-au sfiit şi au pus bărbăteşte mâna pe sapă.

Poate copăceilor plantaţi ieri le vor trebui ani să crească, să se facă frumoşi, să răspândească oxigen. Dar ei reprezintă un nou început, o speranţă. Poate ar fi timpul ca fiecare dintre noi, pe bucăţica noastră de pământ, de la casă sau din faţa blocului, să ne îngrijim de spaţiul verde. De ce nu am înfrunzi cu toţii Craiova?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII