15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtac terorist de proporţii în Bombay - cel puţin 80 de morţi şi 250 de răniţi

Atac terorist de proporţii în Bombay – cel puţin 80 de morţi şi 250 de răniţi

Cel puţin 80 de persoane au murit şi alte 250 au fost rănite în atacurile teroriste comise ieri seară în Bombay, capitala economică a Indiei. După cum informează Tgcom.it, mai multe explozii coordonate şi focuri de armă au vizat opt zone din Bombay, inclusiv o gară şi două hoteluri de cinci stele, Oberoi şi Taj. Atacurile au început la ora locală 22.30, la principala gară din Bombay, unde au fost ucise zece persoane şi rănite alte 30, potrivit poliţiei. Alte trei persoane au fost ucise în explozia unui taxi, iar trei la hotelul Taj. Mai multe echipe de intervenţie au fost trimise la gara vizată de atacuri, în timp ce traficul feroviar a fost oprit.

În acelaşi timp, cel puţin 40 de cetăţeni occidentali au fost luaţi ostatici la hotelul de lux Trident din Bombay. De asemenea, autorităţile încearcă să găsească doi europarlamentari care s-au refugiat din calea atacatorilor ce au deschis focul la hotelul Taj Mahal, dar despre a căror soartă nu se mai ştie nimic. Este vorba de europarlamentarul conservator Sajjad Karim şi europarlamentarul socialist german Erika Mann, care fac parte dintr-o delegaţie a comisiei pentru comerţ a Parlamentului European, cazată la hotelul Taj, înaintea unui summit UE – India.

Pentru moment, autorităţile indiene nu au indicii privind identitatea şi motivaţia autorilor atacurilor, deşi o grupare puţin cunoscută, care s-a prezentat drept Deccan Mujahedin, a revendicat responsabilitatea pentru aceste atacuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU