22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Înfrunzeşte Craiova“ continuă!

„Înfrunzeşte Craiova“ continuă!

Fundaţia „Gazeta de Sud“, alături de partenerii săi, va planta începând de mâine 1.403 copaci pe străzile Craiovei.

Pentru că orice locuitor al Băniei ar avea nevoie, potrivit Uniunii Europene, de cel puţin 26 de metri pătraţi de spaţiu verde, în vreme ce craioveanul nu se bucură astăzi decât de cel mult doi metri; pentru că în oraşul nostru se construieşte mult, se defrişează şi mai mult şi se plantează foarte puţin; pentru că lipsa spaţiilor verzi este una dintre problemele majore ale craiovenilor; pentru că numai în ultimele luni au fost retezaţi fără milă sute de copaci, pentru a lăsa loc parcărilor, pentru toate acestea, Fundaţia „Gazeta de Sud“ continuă acţiunea demarată în 2007, aceea de înfrunzire a Craiovei. Campania este sprijinită de SIMODE, concesionar Peugeot, care a donat 560 de frasini, de marele artist Tudor Gheorghe, care a susţinut în primăvară concertul caritabil „Primăvara. Simfonic“, de Polystart şi de mai multe ONG-uri, dar şi de craiovenii simpli, care au dorit să pună umărul la înfrunzirea oraşului nostru copleşit de betoane.

 

Copaci, nu betoane

 

S-a început în aprilie, anul trecut, cu un program de strângere de fonduri, prin redirecţionarea către Fundaţia „Gazeta de Sud“ a 2% din impozitul pe venit datorat de fiecare persoană fizică statului. Peste 1.000 de craioveni s-au alăturat campaniei „2% pentru un aer mai curat!“. Cu banii strânşi din această acţiune au fost plantaţi pe străzile Craiovei primii 260 de copaci.

Ca şi atunci, mâine, vineri şi sâmbătă, angajaţii Gazetei de Sud, alături de ceilalţi parteneri, se vor înarma cu lopeţi, cazmale şi sape şi vor desfăşura o nouă etapă de plantare pe străzile oraşului sărăcit de verdeaţă. De mâine, Craiova va fi oxigenată de încă 1.403 copaci – 873 de frasini şi 530 de paltini – valoarea totală a acestora depăşind 46.000 de lei. Ei vor fi plantaţi în locaţii bine stabilite, care pot fi aflate de cititori accesând www. infrunzestecraiova.ro. Fundaţia „Gazeta de Sud“ le mulţumeşte tuturor celor care s-au alăturat la realizarea acestui proiect. Cu sprijinul lor, Craiova va fi un oraş mai verde, mai sănătos!

GdS

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII