17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVolkswagen şi Porsche suspendă temporar producţia de automobile

Volkswagen şi Porsche suspendă temporar producţia de automobile

Producătorul german de automobile Volkswagen şi viitorul său proprietar Porsche vor întrerupe provizoriu producţia, din cauza scăderii cererii de automobile, au anunţat marţi cele două companii, potrivit AFP.

Constructorul de automobile Nr. 1 din Europa vrea să întrerupă, astfel, producţia la uzina principală de la Wolfsburg timp de trei săptămâni, până la Crăciun, a declarat un purtător de cuvânt.

Subiectul este "în discuţii" cu reprezentanţii salariaţilor, a precizat purtătorul de cuvânt, citat de AFP.

Decizia, care afectează 16.000 de salariaţi, ar putea fi aplicată din 18 decembrie până în 11 ianuarie, iar lanţurile de producţie ar putea, de asemenea, să fie suspendate "în anumite sectoare" pe 5 decembrie, a adăugat purtătorul de cuvânt al grupului.

În paralel, Porsche, care derulează operaţiuni de preluare a controlului companiei Volkswagen, a anunţat măsuri similare.

După ce a suspendat producţia timp de şapte zile la fabrica de la Zuffenhausen, Porsche prevede noi perioade de întrerupere, care totalizează şapte zile până la sfârşitul lui ianuarie 2009, potrivit unui comunicat al companiei producătoare de maşini sport.

"Porsche nu se poate sustrage tendinţei actuale de scădere a pieţei auto", atrage atenţia comunicatul grupului.

Tendinţa aceasta se manifestă şi la Volkswagen. Chiar dacă grupul va rezista mai bine decât concurenţii săi în faţa crizei, nu o poate evita.

"Volkswagen nu poate evita situaţia generală, dificilă, care caracterizează piaţa auto", a explicat purtătorul de cuvânt al Volkswagen. Obiectivul grupului este să nu aibă prea multe maşini pe stoc, mai scrie AFP.

Numeroşi producători auto, printre care Opel, Daimler şi BMW, au anunţat măsuri asemănătoare în ultimele săptămâni, menţionează NewsIn.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS