11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia va primi până la finalul anului prima tranşă din împrumutul de 1 miliard de euro de la BEI

România va primi până la finalul anului prima tranşă din împrumutul de 1 miliard de euro de la BEI

România va primi până la sfârşitul acestui an prima tranşă, de 250 de milioane de euro, din suma de 1 miliard de euro pe care Banca Europeană de Investiţii o acordă României pentru cofinanţarea investiţiilor din cadrul Programelor Operaţionale, a anunţat astăzi premierul Tăriceanu.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de azi, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, contractul de credit între România şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), în valoare de 1 miliard de euro.

Fondurile sunt destinate cofinanţării contribuţiei de la bugetul de stat a programelor de investiţii în cadrul Programelor Operaţionale din sectoarele transport, mediu şi competitivitate economică.

Proiectele eligibile cuprinse în programele de investiţii urmează să fie agreate cu Banca Europeană de Investiţii pe parcursul implementării contractului, informează un comunicat remis de Executiv.

Împrumutul de 1 miliard de euro aprobat pentru România este cel mai mare proiect cofinanţat de BEI cu un stat membru al UE.

Luni, Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Banca Europeană de Investiţii au semnat un acord pentru un împrumut de 1 miliard euro, destinat cofinanţării programelor de investiţii eligibile pentru asistenţa nerambursabilă din partea Uniunii Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII