14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMăsuri speciale pentru meciul Universitatea Craiova - Steaua

Măsuri speciale pentru meciul Universitatea Craiova – Steaua

În ziua de 21.11.2008, începând cu ora 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele „Universitatea Craiova” şi „Steaua Bucuresti”, meci considerat cu un grad ridicat de risc, fiind cunoscută rivalitatea permanentă dintre suporterii celor doua cluburi.
Conform prevederilor Legii nr. 4/2008, minorii sub 14 ani au acces în stadion numai însoţiţi de o persoană majoră, toţi spectatorii având obligativitatea de a prezenta documentul de acces sau de a-şi declina identitatea ori de câte ori acest lucru se impune.
Subliniem obligativitatea tuturor spectatorilor care se deplasează la stadion cu mijloace auto şi au permis de acces în interiorul complexului sportiv să aibă asupra lor atât tichetul de acces în interiorul arenei sportive cât şi biletul(abonamentul, invitaţia).
Având în vedere faptul că în această perioadă se desfăşoară campania electorală pentru alegerile generale, atragem atenţia liderilor grupurilor de suporteri să respecte dispoziţiile legale, pe linia activităţii fotbalistice, prin care sunt obligaţi, ca înainte cu minim 2 ore de începerea jocului, să declare reprezentanţilor fiecărui club conţinutul bannerelor pe care doresc să le introducă şi să le afişeze în stadion pentru a se verifica legalitatea acestora. Dacă nu sunt respectate aceste prevederi în condiţiile mai sus menţionate se va interzice introducerea oricărui banner după perioada de timp respectivă.
Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova face un apel la toţi spectatorii, care de fiecare dată au dat dovadă de o atitudine civilizată la astfel de manifestări sportive, să-şi procure documentul de acces în stadion şi să se deplaseze în timp util către locul de desfăşurare a competiţiei sportive, astfel încât să se evite aglomeraţia şi să se realizeze o fluenţă cît mai bună a traficului rutier şi pietonal.
De asemenea, jandarmii recomandă să sesizeze imediat orice încălcare a normelor de comportament specifice manifestărilor de acest gen, contribuind astfel la sporirea siguranţei lor şi a celorlalţi cetăţeni care vin la stadion pentru a urmări un spectacol sportiv.
Organizatorul competiţiei sportive şi forţele de ordine vor lua toate măsurile pentru a asigura protecţia spectatorilor, jucătorilor şi oficialilor, prevenirea şi înlăturarea oricaror incidente ce s-ar produce pe traseele de deplasare către stadion, în zona stadionului şi în interiorul acestuia, înainte, în timpul şi după terminarea jocului de fotbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS