28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal, tineret - Săndoi consideră că meciul cu Bulgaria l-a ajutat să observe potenţialul actualei generaţii

Fotbal, tineret – Săndoi consideră că meciul cu Bulgaria l-a ajutat să observe potenţialul actualei generaţii

Selecţionerul naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, a declarat astăzi că meciul amical disputat contra Bulgariei, scor 1-1, a arătat că elevii săi au capacitatea de a se califica la un turneu final, dar trebuie să-şi omogenizeze relaţiile de joc, informează NewsIn.

"A fost un test util contra unui adversar bun, am văzut care este potenţialul băieţilor, cred că meritam să câştigăm după numărul ocaziilor avute. Din păcate am primit acel autogol pe o greşeală copilărească. Este greu să stabileşti relaţii de joc între jucători care nu au evoluat împreună până acum, dar prestaţia lor îmi dă speranţe până acum", a spus Săndoi.

De asemenea, selecţionerul a analizat care sunt plusurile şi minusurile actualei generaţii de tineret: "La unii jucători se cunoaşte faptul că nu joacă la echipele de club, le-a fost mai greu şi azi, este important ca de acum să evolueze meci de meci. Se cunoaşte un plus de experienţă la jucătorii care au evoluat în campania trecută de calificare. Astăzi ne-au lipsit Hora, Liviu Ganea şi Sburlea, dar nu-i nicio problemă, am avut ocazia să văd alţi jucători la lucru".

Jucătorul Universităţii Craiova, Constantin Gângioveanu, a afirmat că obiectivul colegilor săi de la echipa naţională de tineret este să depăşească performanţele generaţiei precedente: "A fost un test pe jumătate reuşit, mă bucur că am marcat, dar îmi pare rău că nu am reuşit să câştigăm, ne dorim foarte mult să depăşim generaţiile trecute şi să ne calificăm la următorul turneu final. Sper să marchez şi cu Steaua cum am făcut-o şi astăzi".

Mijlocaşul formaţiei Dinamo, Gabriel Torje, a apreciat că echipa naţională de tineret a României are potenţial valoric, dar are nevoie de experienţă: "Trebuia să dăm două, trei goluri, să ne facem meciul mai uşor, din păcate eu am marcat în proprie poartă, dar se mai întâmplă şi astfel de lucruri. Suntem un grup de jucători talentaţi, dar mai avem nevoie de timp până să devenim o familie".

Naţionala Under 21 a României a remizat azi, la Caracal, cu reprezentativa similară a Bulgariei, scor 1-1, în primul meci al noii generaţii după ratarea calificării la CE 2009.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS