12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: România-Georgia 2-1, într-o partidă amicală

Fotbal: România-Georgia 2-1, într-o partidă amicală

Echipa naţională a României a câştigat în această seară, cu scorul de 2-1, partida amicală cu reprezentativa Georgiei, disputată pe stadionul Dinamo, după ce la pauză era condusă cu 1-0, informează NewsIn.

ROMÂNIA – GEORGIA 2-1 (Marica 62, Goian 70 / Martvaladze 11)

România: Lobonţ (Pantilimon 46) – Ogăraru (Panin 25), Tamaş (Goian 46), Rădoi, Raţ – Cociş, Lazăr (Ropotan 46), Tameş (Cr. Tănase 46) – Nicoliţă (G. Bucur 60), Marica, Fl. Costea. Selecţioner: Victor Piţurcă.

Georgia: Lomaia – Ghvinianidze, Salukvadze, Kvakhadze, Kandelaki – Dauşvili – Martsvaladze (Odikadze 61), Razmadze, Kobiaşvili (Khmaladze 69), Gotsirhidis (Merebaşvili 74) – Aleksidze (Mchedzidze 58). Selecţioner: Hector Raul Cuper.

Cartonaşe galbene: Raţ 72 / Razmadze 26, Odikadze 72, Mchedzidze 75

Arbitri: Kyros Vassaras – Christos Gennaios şi Dimitros Saraidaris (toţi Grecia)

Stadion: Dinamo (Bucureşti); Spectatori: 2.000

Cum s-au marcat golurile:

0-1, minutul 11: Martvaladze a primit o pasă în adâncime de la un coechipier, a profitat de ezitarea lui Rădoi şi a pătruns în careu, învingându-l pe Lobonţ un şut lângă bara din dreapta.

1-1, minutul 62: Cociş a centrat de pe partea dreaptă în careul mic al georgienilor, iar Marica, nemarcat, a înscris cu o lovitură de cap.

2-1, minutul 70: Raţ a executat o lovitură liberă, Kandelaki a deviat până la Goian, care a înscris cu un şut din şase metri.

La începutul partidei, cele două echipe au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului minier de la Petrila, de la finalul săptămânii trecut. Tricolorii au purtat pe toată durata jocului banderole negre în onoarea celor care şi-au pierdut viaţa în mina din Valea Jiului.

În urma unui duel aerian cu un adversar din minutul 23, George Ogăraru a călcat greşit şi s-a lovit serios la glezna dreaptă, părăsind gazonul pe targă. Fundaşul legitimat la Steaua a fost înlocuit două minute mai târziu cu Panin, fiind transportat imediat la vestiare pentru a primi îngrijiri medicale. La pauză, acesta a fost transportat la spital pentru o radiografie.

Când au ieşit echipele pe teren, dar şi în timpul partidei, căpitanul Stelei, Mirel Rădoi, a fost înjurat şi huiduit de suporteri. De asemenea, selecţionerul Victor Piţurcă a fost huduit de spectatorii de la tribuna a doua a arenei din din Ştefan cel Mare, însă acesta i-a ignorat.

Fotbaliştii Cristian Panin (30 de ani), Costel Pantilimon (21 de ani), Adrian Ropotan (22 de ani) şi Cristian Tănase (21 de ani) au debutat cu ocazia acestui joc la echipa naţională a României.

În minutul 80, Adrian Ropotan a fost foarte aproape de a majora scorul după ce şutul său de la aproximativ 25 de metri a fost deviat în bară de portarul Lomaia.

Atacantul Ciprian Marica a ajuns la al 9-lea gol din carieră pentru echipa naţională, al doilea din 2008, în timp ce fundaşul Dorin Goian a marcat cel de-al cincilea gol sub tricolor în cele 24 de selecţii.

Împotriva Georgiei, selecţionerul Victor Piţurcă nu a folosit decât trei jucători care evoluează în străinătate, fiind pentru prima oară după mult timp în care în echipa de start se află un număr atât de mic de stranieri. Dacă Mutu, Chivu sau Codrea sunt accidentaţi, în schimb Contra, Dică, Radu Ştefan sau Moţi nu evoluează constant pentru echipele de club.

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a afirmat înaintea partidei că este dezamăgit de numărul mic de spectatori care au venit să îi urmărească pe tricolori, mai ales că toate încasările din bilete urmează să fie donate familiilor victimelor accidentului minier de la Petrila. Acesta a anunţat că FRF va dona banii victimelor ca şi când s-ar fi vândut toate cele 10.000 de bilete. "Federaţia va pune toţi banii ca şi când s-ar fi vândut toate biletele. Dacă nu au venit la stadion pentru echipa naţională, măcar din spirit de solidaritate pentru victimele de la Petrila. În provincie vine mai multă lume decât în Bucureşti, dar era mai greu cu timpul", a afirmat Lupescu.

A fost a treia partidă disputată de echipa naţională pe stadionul Dinamo, după cea din anul 1979 cu reprezentativa Ciprului şi cu Japonia din 2003.

Acest joc a consemnat a şasea întâlnire directă dintre cele două selecţionate, după ce până acum, România se impusese de trei ori, iar alte două jocuri s-au încheiat la egalitate. Ultima dispută dintre cele două reprezetantive a avut loc pe 18 februarie 2004, într-un meci amical disputat în Cipru, când tricolorii au câştigat cu 3-0.

Amicalul cu Georgia a fost ultimul joc amical important al echipei naţionale a României din acest an. Astfel, în 2008, tricolorii au disputat 11 partide, şase oficiale şi cinci amicale, obţinând 5 victorii, 3 egaluri şi 3 înfrângeri. Pentru luna viitoare, naţionala are programat un turneu amical în Oman, însă vor fi selecţionaţi numai jucători din campionatul intern. Iată lista partidelor disputate de România în 2008:

Israel – România 1-0 (amical, 6 februarie)

România – Rusia 3-0 (amical, 26 martie)

România – Macedonia 4-0 (amical, 31 mai)

România – Franţa 0-0 (Campionatul European, 9 iunie)

Italia – România 1-1 (Campionatul European, 13 iunie)

Olanda – România 2-0 (Campionatul European, 17 iunie)

România – Letonia 1-0 (amical, 20 august)

România – Lituania 0-3 (preliminarii C.M. 2010, 6 septembrie)

Insulele Feroe – România 0-1 (preliminarii C.M. 2010, 10 septembrie)

România – Franţa 2-2 (preliminarii C.M. 2010, 11 octombrie)

România – Georgia 2-1 (amical, 19 noiembrie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS