12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFirmele care angajează şomeri primesc 1.000 euro, dar trebuie să îi ţină trei ani

Firmele care angajează şomeri primesc 1.000 euro, dar trebuie să îi ţină trei ani

Guvernul va acorda suma de 1.000 de euro în echivalent lei pentru firmele care angajează persoane ce se află în şomaj de peste trei luni, cu condiţia să fie menţinute în post timp de trei ani.

Aceasta este una dintre măsurile luate de Executiv pentru contracararea efectelor crizei economice internaţionale.

Liderii principalelor confederaţii sindicale din România anticipau însă o dublare a numărului de şomeri la 1,2 milioane persoane în 2009. Aceştia susţin că deţin informaţii care arată că aproape 500.000 de români doresc să se întoarcă în ţară din Spania şi Italia, anul viitor.

Sindicaliştii spun că domeniile cele mai grav afectate de criza economică internaţională vor fi industria textilă, construcţiile, agricultura, industria construcţiilor de maşini şi sectorul financiar.

Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, declara că numărul de disponibilizări anunţate până la sfârşitul acestui an a ajuns la 29.000. Ministrul nu se aşteaptă, însă, la o creştere semnificativă a şomajului în viitor şi a subliniat că economia românescă poate absorbi un număr mare de şomeri care s-ar putea întoarce din Spania şi Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS