28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: LPF cere sprijinul MIRA şi Ministerului Justiţiei în lupta cu huliganismul

Fotbal: LPF cere sprijinul MIRA şi Ministerului Justiţiei în lupta cu huliganismul

LPF solicită sprijinul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative şi pe cel al Justiţiei în încercarea de a stopa "vandalismul anumitor grupuri de huligani", despre care afirmă că vin la meciuri doar pentru a crea haos, se arată luni într-un comunicat al forului condus de Dumitru Dragomir.
"Facem un apel insistent la MIRA şi Ministerul Justiţiei de a aplica mult mai ferm decât până acum prevederile Legii nr.4/2008, ca şi, de la caz la caz, ale altor prevederi ale Codului Penal şi Civil. Faţă de care au demonstrat până în prezent o nepermisă toleranţă", se arată în comunicatul forului român.
LPF susţine că huliganismul din România "a atins un punct limită" şi este momentul să fie luate măsuri în acest sens. "Cazurile cameramanului maltratat la Cluj, al celui lovit cu lanţuri în preajma stadionului din Ghencea ori cel al suporterului transportat sâmbătă în stare de inconştienţă sunt suficiente pentru a justifica semnalul nostru de alarmă", mai afirmă sursa citată.
Reacţia Ligii Profesioniste de Fotbal vine ca urmare a incidentelor majore care au avut loc în ultima lună la meciurile echipelor bucureştene. La partidele Dinamo-Steaua, Rapid-Steaua şi Steaua-FC Timişoara au fost aprinse zeci de torţe, iar fanii grupărilor din Capitală s-au bătut într ei sau cu forţele de ordine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS