13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSimulare de accident aviatic pe aeroportul Mihail Kogălniceanu

Simulare de accident aviatic pe aeroportul Mihail Kogălniceanu

Echipaje de intervenţie de la SMURD, pompieri şi angajaţi ai aeroportului internaţional Mihail Kogălniceanu au participat, noaptea trecută, la simularea unei intervenţii în cazul unui accident aviatic, informează NewsIn.

Potrivit scenariului, un avion cu şapte pasageri la bord s-a prăbuşit pe pistă la aterizare, din cauza unei elice care s-a rupt în zbor. Aeronava a fost nevoită să aterizeze forţat, iar piloţii n-au mai putut s-o controleze. Avionul a luat foc, iar la faţa locului au venit medici şi pompieri, care au fost ajutaţi de militari de la forţele aeriene pentru a evacua pasagerii răniţi şi echipajul.

La această simulare a fost folosit un avion Antonov de la armată, cu două motoare, iar din forţele de intervenţie au făcut parte aproximativ 100 de persoane. Medicii au organizat primirea bolnavilor, în timp ce salvatorii au intervenit pentru a preveni o eventuală explozie.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea Constanţa au declarat, la finalul exerciţiului de pe aeroport, că intervenţia a decurs bine, iar timpii de reacţie pentru salvarea oamenilor au fost corespunzători.

Astfel de exerciţii sunt organizate anual pe aeroport, pentru a testa capacitatea echipelor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS