14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal, Liga I, etapa 15: UNIVERSITATEA CRAIOVA - RAPID 0-0

Fotbal, Liga I, etapa 15: UNIVERSITATEA CRAIOVA – RAPID 0-0

Universitatea Craiova a terminat în această seară la egalitate, pe teren propriu, meciul cu Rapid, scor 0-0, într-o partidă în care ambele formaţii au dominat câte o repriză. În urma acestui rezultat, elevii pregătiţi de Jose Peseiro au bifat a şaptea partidă fără înfrângere, informează NewsIn.

UNIVERSITATEA CRAIOVA – RAPID 0-0

Universitatea: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Dilevski (Găman 46), Gângioveanu – Wobay, Fl. Costea (Bărboianu 79) – Baird (Stoianof 72). Antrenor: Nicolo Napoli.

Rapid: E. Andrade – Maftei, Fernandes, J. P. Andrade, Bozovic (Perjă 64) – Cesinha (Juao Paulo Pinto 86), Adefemi, Lazăr, Spadacio – Boya, Răduţă (Julio Cesar 64). Antrenor: Jose Peseiro.

Cartonaş galbene: Baird 60 

Arbitri: Ovidiu Haţegan – Ionel Popa, Marcel Savaniu.

Stadion: Ion Oblemenco (Craiova); Spectatori: 20.000

Rapidiştii au fost dominaţi categoric în prima repriză, însă au ratat cea mai mare ocazie de gol, şutul lui Cesinha de la 15 metri lateral stânga a lovit bara transversală. Elevii pregătiţi de Nicolo Napoli au irosit în prima parte a jocului mai multe ocazii, Costea de două ori, iar Wobay şi Gângioveanu nu au reuşit să-l învingă din situaţii favorabile pe Andrade. În repriza a doua, giuleştenii au fost mai aproape de gol, Fernandes, Răduţă şi Spadacio au ratat de puţin din situaţii favorabile.

În minutul 74, la o lovitură liberă executată de pe partea stângă de Julio Cesar, fundaşul J. P. Andrade a înscris cu capul, însă golul a fost anulat corect pentru o poziţie de ofsaid.

Tehnicianul Jose Peseiro l-a titularizat în acest meci în premieră pe Lucian Răduţă. Atacantul în vârstă de doar 21 de ani a mai bifat 5 minute în acest sezon pe finalul derby-ului din Giuleşti, cu Steaua, atunci când a ratat o ocazie în prelungirile partidei, reluând mingea cu capul peste poartă. 

După ce până acum l-a folosit titular în centrul defensivei pe Valerică Găman, antrenorul Nicolo Napoli l-a preferat pentru disputa cu echipa din Giuleşti pe veteranul Dorel Stoica pe postul tânărului internaţional.

La începutul partidei, galeria oltenilor a eliberat spre cer mai mulţi porumbei care purtau panglici alb-albastre. Pe de altă parte, echipa giuleşteană a fost susţinută la acest meci de aproximativ 500 de fani, care în minutul 55 al partidei au aprins o torţă, aceasta fiind stinsă imediat de pompieri. 

Doi dintre cei trei marcatori din meciul cu Internaţional Curtea de Argeş din Cupa României, Ovidiu Herea şi Joao Paulo Pinto, au început meciul cu Universitatea Craiova pe banca de rezerve, la fel ca şi cel mai bine plătit jucător din lotul giuleştenilor, brazilianul Julio Cesar.

Acţionarul majoritar al Rapidului, George Copos, s-a aflat pentru a doua oară consecutiv lângă echipa sa după criza care a afectat clubul din Grant, el fiind prezent şi la mijlocul săptămânii, la disputa din Cupa României cu Internaţional Curtea de Argeş.

Universitatea Craiova rămâne fără victorie în faţa Rapidului din 2004, atunci când a câştigat, pe teren propriu, scor 2-0, într-un joc din etapa a 12-a a Ligii I, disputat pe 30 octombrie.

În urma acestui rezultat, Universitatea Craiova a acumulat 26 de puncte şi a rămas pe locul 3, în timp ce elevii pregătiţi de Jose Peseiro îşi păstrează locul 8, cu 24 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII