14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii care vor lucra în ziua alegerilor vor avea plătite orele suplimentare

Poliţiştii care vor lucra în ziua alegerilor vor avea plătite orele suplimentare

Şeful Poliţiei Române, Gheorghi Plai, le-a cerut tuturor membrilor din conducerea structurilor IGPR să ţină cont de orele suplimentare de muncă ce ar putea fi efectuate de către poliţişti pe perioada desfăşurării alegerilor din 30 noiembrie, se arată într-un comunicat al IGPR.

Potrivit comunicatului, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a luat act de poziţia publică a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

Reprezentanţii SNPPC anunţaseră, miercuri, că aproximativ 47.000 de poliţişti nu vor mai asigura securitatea voturilor şi a secţiilor de votare, în afara programului de votare la alegerile din 30 noiembrie, dacă Parlamentul nu adoptă legea ce prevede majorarea salariilor poliţiştilor cu 10%.

Astfel, Gheorghi Plai a trimis o dispoziţie către toţi factorii de conducere ai structurilor Poliţiei Române, prin care se solicită evidenţierea orelor suplimentare de muncă ce ar putea fi efectuate de către poliţiştii implicaţi în activităţile de asigurare a ordinii publice, ocazionate de procesul electoral din 30 noiembrie 2008, conform planurilor de măsuri stabilite.

Totodată, în comunicat se atrage atenţia că nerespectarea programului de lucru şi neevidenţierea orelor suplimentare care ar putea fi efectuate vor atrage sancţiuni, conform actelor normative în vigoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU