11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePentru creşterea salariilor cu 50% nu sunt bani nicăieri în lume, afirmă premierul Tăriceanu

Pentru creşterea salariilor cu 50% nu sunt bani nicăieri în lume, afirmă premierul Tăriceanu

Premierul Tăriceanu a declarat astăzi, în judeţul Mureş, că majorarea salariilor cu 50% nu este posibilă în niciuna dintre ramurile bugetare, mai ales că România este afectată de criza economică şi a afirmat că pentru creşterea lefurilor cu 50% nu sunt bani "nicăieri în lume".

Premierul a spus că ambiţia lui este ca planul de măsuri anticriză propus miercuri de Executiv să reducă decalajele dintre România şi alte ţări ale UE, informează NewsIn.

"Planul meu de măsuri economice anticriză are menirea să stimuleze substanţial investiţiile, să diminueze sarcina fiscală la nivelul cetăţenilor, a contribuabililor, astfel încât economia românească să se menţină pe un ritm de creştere consistent, peste ceea ce va fi la nivelul mediei Europei. Acesta este planul meu, ambiţia mea. România trebuie să cunoască o creştere consistentă, astfel încât să atingem criteriile de convergenţă, să diminuăm decalajele care ne separă de UE", a spus prim-ministrul.

Tăriceanu a mai afirmat că vrea să îi ferească pe tineri de experienţa pierderii locului de muncă, situaţie care, în opinia sa, este necunoscută tinerei generaţii. "Pentru tinerii din ziua de azi pierderea unui loc de muncă e un lucru necunoscut şi vreau să-i ferim pe cei mai mulţi români să îşi piardă locurile de muncă. Vrem să creăm locuri de muncă suplimentare", a spus Tăriceanu.

Premierul a mai spus că este optimist în ceea ce priveşte dezvoltarea economică a ţării. "Probabil o să avem cifre ale institutului Naţional de Statistică (INS) legate de trimestrul trei care sper să indice un ritm de creştere foarte înalt, cel mai înalt din Europa, dovadă că suntem capabili", susţine Tăriceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU