27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: Clubul Rapid, amendat cu 80.000 de lei de Jandarmerie

Fotbal: Clubul Rapid, amendat cu 80.000 de lei de Jandarmerie

Clubul Rapid a fost sancţionat contravenţional cu suma de 80.000 de lei de Jandarmeria Capitalei pentru nerespectarea obligaţiilor ce revin organizatorilor de competiţii sportive la meciul cu Steaua, conform Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport.
Suma de 80.000 de lei s-a cumulat din cauza încălcării mai multor prevederi ale Legii 4/2008:
Astfel, pentru încălcarea articolului 10, privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de asigurare a ordinii şi siguranţei spectatorilor în arena sportivă, Rapid avea obligaţia să interzică afişarea pe stadion a simbolurilor, sloganurilor ori textelor cu conţinut obscen. Clubul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 40.000 lei.
De asemenea, pentru încălcarea articolului privind obligaţiile ce revin organizatorului cu privire la efectuarea accesului spectatorilor în arena sportivă, din aceeaşi Lege 4, prin care se interzice accesul persoanelor aflate în stare vădită de ebrietate sau al persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice, arme şi muniţii de orice fel, făclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, substanţe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, clubul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 40.000 lei .
Partida Rapid-Steaua, din etapa a 14-a a Ligii I, s-a disputat duminică şi s-a încheiat cu scorul de 0-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU