15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFuncţionari neplătiţi de două luni în Valea Jiului

Funcţionari neplătiţi de două luni în Valea Jiului

Funcţionarii Primăriei Aninoasa nu şi-au mai primit salariile de două luni, iar primarul, Ilie Botgros îi cheamă chiar şi în week-end la lucru. Oamenii spun că se mulţumesc că au un loc de muncă, în timp ce primarul oraşului le-a dat „mână liberă” să plece, dacă nu le mai convine situaţia. „Nimeni nu e ţinut cu forţa şi, dacă e nevoie, anumite compartimente vin la primărie şi sâmbăta. Nu e prima dată, pentru că, în anul 2002, am stat cinci luni fără salarii, iar, acum, le-am dat pe iluminatul public”, spune Ilie Botgros.
Administraţia locală spune că mizează pe sprijinul prefecturii şi al Consiliului Judeţean Hunedoara, pentru remedierea situaţiei, în timp ce oamenii susţin că se descurcă cu greu fără salarii şi cu rate în bănci.
Oraşul Aninoasa este singurul din Valea Jiului care a ajuns în această situaţie, iar primarul Ilie Botgros dă vina pe închiderea minei care aducea bani la buget. „Avem datorii din cauză că ni s-a închis mina şi nu am reuşit să punem altceva în loc. Banii pe care îi datorăm şi la bancă şi angajaţilor sunt fix sumele care ne veneau de la mină”, mai spune Botgros.
Datoria totală a administraţiei de la Aninoasa se ridică la 2.200.000 de lei, în timp ce doar 1.750 de locuitori, din cei peste 5.000 au locuri de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS