15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTăriceanu cere sindicatelor să nu permită partidelor de stânga să pună în pericol viitorul României

Tăriceanu cere sindicatelor să nu permită partidelor de stânga să pună în pericol viitorul României

Premierul Tăriceanu le-a cerut sindicatelor din Educaţie să se alăture celorlalţi sindicalişti care vor semna, marţi, la Guvern, acordul asupra principiilor Legii salarizării bugetarilor, pentru a nu permite partidelor de stânga să "pună în pericol viitorul României din motive electorale".
Reprezentanţii confederaţiilor sindicale, ai patronatelor şi ai partidelor politice au fost invitaţi, marţi, la sediul Guvernului, pentru a semna acordul asupra principiilor care vor sta la baza Legii salarizării unice a bugetarilor, a amintit azi premierul Tăriceanu, în cadrul unei declaraţii de presă. "Solicit şi sindicatelor din învăţământ să se alăture dialogului sindicate-Guvern şi să nu lase stânga să pună în pericol viitorul României doar din considerente electorale. (…) Stânga are un plan foarte clar de a câştiga alegerile, dar nu are niciun fel de plan de guvernare a României", a declarat el.
El a amintit că, în 2004, guvernul PSD negocia "la sânge" cu sindicatele din Educaţie o creştere a salariilor cu o singură cifră, iar acum solicită o majorare de 50% deşi, consideră premierul, partidele de stânga ştiu că aplicarea acestei majorări "ar aduce criza economică mondială în România".
Premierul a spus că, în cei patru ani de mandat în fruntea Guvernului, sindicatele au fost "un partener responsabil" şi că liderii sindicali ştiu şi înţeleg că majorarea de 50%, votată de Parlament, va fi înghiţită de inflaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS